Vägskäl – Windows, Linux

Det känns som att jag står vid ett vägskäl gällande vilket operativsystem jag ska välja. Hur man än ser på saken så kan jag inte hålla på och använda 2, det blir för mycket krångel. Men inget av dem är helt bra. Windows är jag va vid men hur länge kommer man kunna använda XP innan man blir tvingad att byta. Kanske kan man fortsätta tills vad som än kommer efter Vista kommer ut men vem vet om det är bättre än Vista. JAg har fått en del framgånger under dagen men fortfarande återstår en del.

Vad jag fortfarande har problem med:

Keyboarden – programmet som följer med. Jag har skickat en rapport till winehq så forhoppningsvis ska någon hitta en lösning. Innan dess kan jag inte föra över filer till den. Det verkar som datorn hittar den iaf.

Hårdvarumidi – Enligt vad jag sett så är det bara vissa ljudkort som stöder det. Lyckligtvis lyssnar jag inte så mycket på midi så jag får väl stå ut med mjukvara tills vidare.

Filvisning – Filer i listvyn visas inte i flera kolumner utan bara i en lång rad. Jag provade att installera KDE desktop men medan det blev en liten förbättring så var resten så ovant så det vill jag inte ha. Undrar om det räcker att byta tema.

En bok om delphi jag köpte – Inte för att jag använt det men till slut så tänkte jag lära mig programmera. Tyvärr så funkar inte exe-filer utan wine vilket gör det svårt att testa det man gjort. Visst jag skulle kunna skaffa en bok om tex c++ men då skulle den här boken inte bli använd. Jag har haft boken något år men inte läst så mycket i den. Då jag skaffade den hade jag ingen tanke på att skaffa linux.

Kortläsaren argos mini 2 – Den har inga drivrutiner till linux så jag kommer inte in på min internetbank om jag inte startar om i windows.

Ett långt tag kunde 3D-grafik ha legat på listan men tack vare programmet Envy så löste det sig. Har inte hunnit testa mer än scorched 3D och UT2K4. UT har t.o.m. ett linux installationsprogram så det gick lätt. Har bara kort kört igång det och det gick fint. Inga hack i varken ljud eller grafik. Annat som krånglat är Nokia PC suite men jag hittade hur man med hjälp av Konqueror kan nå mobilen men trevligast vore att använda det program som hör till.

Mycket krångel har det varit men samtidigt så vet jag att jag måste installera om windows om jag ska använda det. Det blev något fel när jag kopierade filerna från enhet E till C så vissa program, bla pc suite, fungerar inte. Hru jul lär inte det bli.

Jag är tacksam för tips om lösningar av ovanstående problem. Tyvärr blev klockan för mycket innan jag kom igång med det här inlägget så jag får fortsätta imorgon.

2 Comments

  1. Katj0

    Get a Mac 😉

    Reply
  2. webmaster

    Nej tack. Det skulle säkert bara skapa fler problem.

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.