Varför A-traktorer borde förbjudas

När jag skrev första versionen av den här artikeln var jag arg och trött och på grund av detta så använde jag en felaktig ton. Här kommer en något nyanserad version. Att påstå att folk som kör A-traktorer är omogna idioter var att gå för långt. Men de kör ofta på ett idiotiskt sätt. Varför gasa så mycket till exempel. Om ett fordon sladdar till utanför mitt hus så brukar det vara en A-traktor vars ägare tar kurvan i för hög fart.

Sen har vi det faktum att många trimmas. En traktor får enligt reglerna inte vara konstruerad för en högre hastighet än 30 km/h enligt vägverket men rapporter om snabbare A-traktorer hör man om ibland. Då dessa körs av 16 åriga ungar, oftast killar som bara vill imponera på varann och naturligtvis se tuffa ut inför tjejer så händer det lätt en incident som ibland leder till allvarliga olyckor. Varför är det så viktigt att vara tuff? Nog är väl tjejer mest intresserade av att deras kille ska överleva?

Många må tycka att det är bra för dom att träna innan de får körkort men det håller jag inte riktigt med om. Visst är det bra med träning men det går faktiskt att ta körkort ändå och dessutom så är inte A-traktorer så lika bilar ändå. De får ju som sagt bara köras i 30 och det är inte så vanligt med sådana hastigheter, speciellt inte på större vägar. 🙂 Eftersom A-traktorer görs av gamla billiga bilar, ofta Volvo, så drar de mycket bensin vilket inte är bra för miljön. Då är nog mopeder bättre i så fall. Eller för den delen mopedbilar, fast de är rätt så dyra.

Enligt bilprovningens sida om regler för ombyggnad till A-traktor, där finns en massa regler för hur en A-traktor får se ut och fungera. I det stora hela så verkar det vara en massa slit för lite funktion. Varför jobba så mycket för något man bara kan ha ett par år.

Så varför skrev jag artikeln från början. För att jag träffade på ett par riktiga idoter när jag gick fordonsprogrammet. Visst jag inser nu att jag inte passade där men de flesta där var ändå idioter. Eftersom man måste vara intresserad av bilar för att kunna bygga en A-traktor så drog jag paralleller mellan fordon och A-traktorer. Och som jag sa tidigare så brukar de flesta som kör A-traktorer inte direkt vara föredömen i trafiken. Tyvärr slutar de inte med detta betende utan fortsätter när de får körkort. Därav de många avåkningarna när det blir lite halt. Håller man hastighetsgränserna är det sällan några problem.

Så när det blev dags att lägga till något till hemsidan så skrev jag snabbt ihop en klagan. För några dar sen så kom ett email där jag skälldes ut enligt noter. Personen ifråga tyckte inte om det jag skrev men använde en dålig ton mot mig. Jag skrev aldrig tillbaka men kände ändå att jag också hade använt fel ton därav varför jag uppdaterar sidan med en bättre bild av vad jag menar.

Besökare på sidan har säkert sätt att jag har Aspergers och en del av detta är ljudkänslighet. Då är det kanske inte så konstigt att jag störs av vrålande motorer. När en timmerbil åker förbi så hörs det knappt och den är ändå mycket tyngre. Så ni som kör A-traktorer ta det lite lugnt med gasen för omgivningens och miljöns skull.

 

Ändringar:

2006-12-23 – Sidan rejält omskriven
2006-11-29 – Sidan skapad

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.