Krocken på E6 förvånar mig inte

Så har då E6 hamnat i nyheterna igen, dock inte för att den rasat utan för att några idioter legat för nära varandra och inte hunnit bromsa. Som jag skrev tidigare så är det inte helt ovanligt med bilister som kör konstigt. Lika vanligt som fortkörningar är att ligga på tok för nära den framförvarande bilen något jag ännu en gång fick erfarenhet av idag. Hade jag behövt bromsa hade de legat inne i min bil innan de ens hunnit reagera. Troligen är det något sådan som hänt här. Lastbilarna låg för nära varann så när en bromsade eller vad som nu hände så small det.

Om jag inte minns helt fel så är det förbjudet i lag att ligga nära bilen framför men ingen tycks bry sig och några poliser tycks det inte finnas. De står väl på trygga långsamma centrumleden där det bara är 50 istället för att står ute på E18 där de behövs. Och står de på E18 kan man nästan slå vad om att de står vid infarterna istället för längre ut.

Någon kanske tycker att det vore perfekt om det fanns kameror men nej det spelar ingen roll. Precis som de som mobbade mig så gör bilister inget dumt när en förmyndare ser på utan det sker i det dolda, mao så kör väldigt få bilister för fort vid fartkamerorna utan det sker på de sträckor där det inte finns en. Dessutom tycks vissa tro att man får böter om man kör i 90 på en 90-sträcka och kör i 80 vilket är helt idiotiskt.

Vill man kommentera bilisters dåliga beteende så går det att skriva hur mycket som helst men jag ger mig nu. Nu återstår om det här kommer visas på DN:s sida och isf hur lång tid det tar.

2 Comments

  1. Användare

    Angående olyckan i Fjärås E6 motorvägen. Kör varje dag den vägen och skyltningen av vägarbetet är så dåligt gjord så man vet ej vad som menas konerna står bara utstälda. Efter jag såg detta första gången så valde jag att köra genom Kungsbacka och via Fjärås för att unvika detta elända eftersom det blev kö vilket innebär att olyckor kommer att ske. Detta är ett klassikt fel i Sverge otroligt dåligt skyltat och man bör långt i förväg meddela vad som ska komma längre fram på vägen då blir man som förare mentalet förbredd ” aha nu blir det krypkörningen ett dag ” då kommer man godta detta och inte som nu att man lägger sig snyggt i sin fil och så kommer dom som tränger sig före med en högre hastighet. MED ANDRA ORD GÖR ALLTID EN STOR AFFÄR AV ETT VÄGARBETE PÅ VÅRA VÄGER SÅ SPAR ALLA LIV OCH TID

    Reply
  2. webmaster

    Jag har ingen erfarenhet av att vara på E6 men det låter som att skyltningen kunde bli bättre.

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.