Sökes: hårdvara för socialkunskaper

Jo jag undrar var man kan hitta hårdvara som kan hjälpa en att vara social. Just nu så tvingas jag köra mjukvarurendering och det är inte särskilt effektivt. Beroende på hur mycket data som ska bearbetas så kan bli så att flera andra processer får så lite utrymme att de måste stängas av vilket leder till konstiga saker. De andra processerna behövs ju också för att maskinen ska fungera och stängs de av så verkar maskinen underlig för de andra maskinerna.

Tyvärr gäller detta även bland de som har liknande hårdvara, de kanske inte alls behöver köra socialkunskaperna som mjukvara utan kanske har en möjlighet att åtmintone i rätt omständigheter köra dem genom hårdvaran och på så sätt få bättre effektivitet än de som bara klarar av mjukvarurendering.

En vän till mig sa att majoriteten av tjejer med asperger är väldigt sociala medan det omvända gäller för killar. Han sa att 80% av tjejer är sociala och 20% mindre sociala, medan 20% av killar är sociala och 80% är osociala. Sen hur osocial man är av endera könet har mycket med vilket sorts liv man haft och allmänt välmående men ändå visar det på det problem jag har nämligen: hur tilltala de sociala tjejerna eller hitta en mindre social tjej som kan gilla en.

Det är uppenbart att eftersom jag inte är social så måste jag undvika situationer som där det krävs att man är bra på det, men även i de lättare situationerna så kan jag inte vara så social som jag skulle vilja. Jag har nu insett att är man inte social så kan man aldrig vara det ens i rätt omständigheter. Vad kvittar det om jag är på jobbet när jag  ändå inte kan vara helt social även om det går lättare. Därmed borde jag också ge upp på sociala tjejer men det är lättare sagt än gjort.

Min vän sa också att om man inte har en snygg kropp (och det har jag definitivt inte) så är det ingen idé att ragga på krogar då de tjejer som är där för det första inte är ute efter något annat än något för stunden, och för det andra går direkt på utseende.

Tipset jag fick var att om man inte är världens snyggaste, rika kille, se till att vara i närheten av tjejer så att de får inte bara det första intrycket utan också får en chans att lära känna dig. Metoder som detta kan vara som att jobba ihop, pardans, studiecirklar eller någon hobby man gillar. Jag kan direkt säga att det är ingen idé att leta tjejer bland modellflygare då de inte är vanliga. MAO välj en hobby med mycket tjejer i.

Men om man nu kör den metoden, som jag gör, hur ska man veta om man lyckas? Och desto viktigare när kommer man att lyckas. Just nu känns det väldigt hopplöst.Kanske kommer jag ha bättre tur med nästa kull som kommer in. Men som sagt 80/20, oddsen är inget vidare.

Jag har fått en tid nästa vecka till allmänläkaren jag pratade om. Det är bra för jag känner att jag behöver någon att prata med och fråga om råd.

3 Comments

 1. Barracuber

  3 sätt att fräscha upp hårdvaran som hjälpte på mig: gå på danskurs, jogga och lättare styrketräning (lyfta saker typ skrot/timmer/vad-helst-som-är-lite-tungt). Dessa saker prövade jag på i 20+ åldern och det har jag aldrig ångrat. Danskursen gav mig ett par nya vänner varav den ene än min vän än i dag, dessutom fick man tillfälle att ”träna” sig på att umgås med motsatta könet under trevliga musikaliska former samt som ett extra bonus man fick krama dem lite när man dansade med dem 😉 (”Dans är ett vertikalt uttryck för en horisontell önskan”) Jogga gör jag än idag – det är bra för min kondis och energi. Styrketräningen gjorde att jag upptäckte att även jag hade (om dock små) biceps. Jogga och styrketräning går ofta att kombinera eftersom det ofta finns timmerlyft i anslutning till joggingslingor. All fysisk motion är dessutom bra för ens allmänna välbefinnande – man känner sig piggare, friskare och mera ”stinn”. Man orkar mer helt enkelt. Bara mina 20 cent…. Pröva! Det viktiga är inte vad man gör utan att man gör något och att man tycker det är kul. Jag tror jag har läst att om man t ex joggar i sådant tempo att det gör ont eller är jobbigt, då gör man fel. Om man bestämmer sig för att t ex börja jogga ska man alltid mjukstarta igång, framför allt om man är nybörjare. De första joggingturerna promenerar man mycket mer än man springer, sedan ökar man succesivt på springandet. Om du inte väljer detta kan du ju pröva t ex cykling (en annan av mina hobbies) eller simning (underbar sysselsättning). Go for it, man! You wiill love it!

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  Visst kanske jag lär gilla det men mitt största problem är motivationen. Jag känner till bra tips att gå ner i vikt men har ingen lust att verkställa dem.

  Reply
 3. Tommy Eriksson

  Kom just att lust är kanske fel ord då jag vill ha en förändring men orkar inte ta tag i det. Motivation.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.