Rock raiders svårigheter

Igår och idag så har jag suttit med spelet LEGO Rock Raiders till PC. Jag köpte det för ett par år sedan men fick problem så jag gav upp det men nu tänkte jag göra ett nytt försök. I vilket fall som helst så blir jag sur när jag läser kommentarer som säger att spelet är lätt, det är det verkligen inte och banan Basbehov som jag körde var verkligen jobbig.

Den går ut på att man ska samla energikristaller, som de flesta banor, i det här fallet 45 stycken samt hindra monster från att förstöra för dig. Insamling och så är lätt när man kommit så pass långt om man bara fick vara ifred vilket man naturligtvis inte får. In på plan kommer ett antal klippmonster, som lyckligtvis dör vid elstängslen, och ett antal sniglar som är nästintill omöjliga att få bort.

Varje gång en fara uppstår så går larmet och medan det är igång så blir inget gjort då gubbarna slåss mot monstren. Vill man då förstärka väggar eller dylikt så får man lov att vänta. Problemet är att det aldrig tar slut. Jag hade larmet på i nära 2 timmar allt medan fordonen åkte och borrade samt plockade upp saker medan 10 gubbar sköt sniglar. Och ibland så gick gubbarna på de sniglar som inte alls var nära basen medan en eller flera stod och sög i sig mina värdefulla energikristaller.

Allt som allt så hade jag 10 gubbar (beväpnade med skjutpistoler), 2 small transport truck, 2 granite grinder (varav en fullt uppgraderad) samt en loader dozer. Tricket var att styra den uppgraderade grindern så att den hela tiden borrade fram nytt material så att transporterna kunde hämta det. Det var inget idé att veta vad som hände vid basen då det ändå bara var män som stod och åt tårta medan sniglarna tömde basen på energi.

Sen försökte jag mig på sista nivån men efter att ha förlorat 2 gånger i rad på att syret tog slut så kände jag att jag behövde en paus så jag fortsätter någon annan dag.

En rolig sak är de problem jag hade med att starta spelet. Då jag kör ubuntu ville jag så klart att spela det där och installationen (via wine) gick utan problem. Tyvärr så tog det stopp sen trots att jag ställde om wine till win98 istället för XP. Nåväl då startar jag om till XP tänkte jag men se det var inte helt rätt det heller. Jag fick inte ens igång installationen där. Jag provade för skojs skull och köra linuxversionen och tro’t eller ej men spelet gick igång. 🙂 Jag skriver mer imorrn.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.