Ny bil ger dyrare försäkring

Jag gillar som bekant inte min bil och nästa helg ska jag åka och kolla på en annan bil. Jag satt nu ikväll och jämförde försäkringar i tron om att den bilen som är en peugeot 406 från 2000 och lättare än min skulle vara billigare än min från 1991 men till min stora förvåning så verkar den vara mycket dyrare. Priser upp emot 8-9000 är inte ovanligt men med ett undantag nämligen Solid bilförsäkring som gav ett lägre som jag nu inte kommer ihåg men det var riktigt billigt.

Tyvärr så kommer tanken, är det för bra för att vara sant. Jag har tack och lov inte behövt kontakta folksam något som jag har nu men de litar jag ändå på. Solid har jag aldrig hört talas om och när de är så billiga så börjar jag undra, samtidigt så måste jag ha en försäkring och vill inte betala mer än nu. Jag reggade mig just hos insplanet, får se vad de hittar. Om någon som läser det här har något omdömer om Solid så dela gärna med er om det.  Eller ska jag välja en helt ny bil, får återkomma om det också. Spenderade hela den här dagen inne i örebro så jag har inte haft tid till längre bloggposter tidigare.

5 Comments

 1. climboholic

  Solid är superstora på företagsförsäkringar, speciellt för datagrejer! Tror dom började med det! Vi har haft SOLIDs hemförsäkring i många år, det funkade fint. Vi bytte till Folksam då vi fick bättre erbjudande på hemförsäkring och det var inga som helst problem att byta försäkringsbolag!

  Som sagt, Solid är ett stort bolag.. funkade för oss!

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  Ok det var kul att veta. Jag kommer dock troligen gå på folksam då jag hittat en annan intressant bil, en corolla. Folksam samarbetar med toyota så det ger nog bäst fördelar tror jag.

  Reply
 3. Tommy Eriksson

  Enligt några på jobbet så beror det högre priset troligen på den korta tid jag haft körkort och bil vilket skulle förklara varför alla var så dyra.

  Reply
 4. climboholic

  Sen blir det ju billigare ju fler försäkringar man har i samma bolag typ bil, mc, bostad, hund osv osv…
  Toyota är ett mycket bra bilval! kolla bara att den inte är alldeles för rostangripen under. En del japaner rostar innifrån och ut. Jag har haft lite olika, både toyota och mazda och varit mycket nöjd. motormässigt så har jag inte haft några problem.

  Reply
 5. Tommy Eriksson

  Tack för tipset. Jag har inga andra försäkringar men bor i en folksamförsäkrad villa och flyttar jag så kommer jag nog köra folksam där med just för rabattens skull.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.