Musikplaner

Jag har börjat fantisera mer konkret om en låt jag vill göra. Tyvärr åkte jag på problem direkt då jag inte får tag på bra ljudexemplar av det instrument jag vill använda. Jag gillar verkligen de ljud som vissa enskilda säckpipor gör i låtar som bla första spåret till titanic (never an absolution) och något spår från braveheart och tänkte baserat på det improvisera fram en egen låt men det visade sig bli svårt. Min keyboard har ett sånt ljud men det låter mer likt ett dragspel och reason tycks sakna det så jag har spelat in det från just titanic. Hittade en sektion med utdraget ljud som kan passa, nu försöker jag hitta ett program som kan konvertera filen så att den kan importeras till reason som inte gillar wav-filer.

Varför då säckpipor? Jo just vissa av dem låter på ett speciellt sätt som jag gillar, just sorgsenheten om nu det är ett ord, jag vet inte hur jag ska beskriva det men det känns på ett speciellt sätt helt enkelt. Jag vet tyvärr inte skillnaden på celtic respektiva scottish men skulle tro att bägge exemplen ovan är scottish, ja braveheart är det naturligtvis men titanic är jag osäker på. De låtar jag laddat hem är tyvärr bara med flera instrument och det vill jag inte ha.

Anledningen till att jag gör det via keyboard är att dels har jag ingen tillgång till en säckpipa, dels så skulle det låta hemsk om jag försökte spela på en sån. Egentligen borde jag inte gå ut med mina planer så här när jag inte vet om det kommer bli något. Att jag får planer att göra en låt är inget ovanligt men det brukar sällan bli något av det. Störst anledningen till det har med min mikrofon att göra. Jag vill ju kunna spela in mig men varje gång jag försöker så brukar det låta som mer som äldre björk-låtar pga av att jag inte har ett puffskydd. Synd att jag inte köpte det när jag var till affären men det tänkte jag tyvärr inte på. En snabb titt visar att sådan tydligen fästs på mikrofonstativ, då ska man ha råd med ett sånt också. Får fundera på det till nästa månad, nu blir det att satsa på warhammer samt den här låten om det nu blir något.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.