I morgon börjar allvaret

Ja i morgon blir det verkligen allvarligt för då börjar min utvecklingsanställning (UA). På andra arbetsplatser kanske man börjar med det med på Leftisright så går man i en provanställning i 6 månader (inklusive en månads utbildning), innan man går in i en utvecklingsanställning i ytterligare 6 månader, sammanlagt alltså ett år innan man blir fast anställd. Detta för att de flesta inklusive mig har inte haft ett arbete på länge eller inte alls och behöver tid på sig för att se om man klarar av det. Visst jag kände redan från början att jag skulle kunna jobba så här (även om motivationen ibland sviktar som jag nämnt tidigare), men tycker ändå att det varit bra att få börja mjukt. Men från och med i morgon så blir det annorlunda.

Det som skiljer först och främst är arbetstiden. Förut gick jag 9-15 men nu kommer det bli 8-17, mao 3 timmar till. Det kommer få flera konsekvenser. En är att jag kommer behöva äta något innan jag slutar. Min lunch är klockan 12 och det räcker inte fram till 18-19 när morsan kommer hem och det är för sent att fika 17.30 när jag kommer hem om hon nu var hemma vilket hon ibland är. Där är nästa sak. På måndagar och fredagar slutar hon 16 och då brukar vi fika ihop men det går inte nu. Inte heller kan vi åka till butiker ihop då de som det skulle gälla brukar stänga kl.18.

En som har med jobbet att göra är att jag kommer eventuellt att vara först dit och kommer vara en av 2 konsulter som slutar 17 och mao bland de sista därifrån. Det betyder att jag kommer behöva kolla så att alla är ute och att larmet gått på. Jag vet inte tiden för den ena coachen så han borde vara kvar ganska länge åtminstone någon gång så jag kan fråga om sånt där. Varför tog jag inte tillfället i akt i tisdags när jag hade möte förstår jag inte. Mötet var ju om min UA.

Det kanske viktigaste gällande UA är helt klart lönen och skyldigheterna. Tidigare har jag kunnat ta ledigt lite som jag velat och att vara sjuk har inte betytt så mycket då jag ändå varit sjukskriven men nu så måste ledighet godkännas av chefen precis som förut men jag måste ta semester om jag ska vara ledig vilket betyder ingen ersättning, samt att sjukdom betyder karensdag något jag inte vet så mycket om annat än att man inte får betalt första dagen. Lyckligtvis så brukar jag bara bli sjuk någon gång om året (fast då blir det rejält), så det blir nog inte så mycket att oroa sig för. Jag får också fylla i en månadsrapport men det blir inga större problem.

Det positiva är att jag kommer få mycket mera betalt vilket är jätteskoj. Jag kommer också kunna titulera mig löntagare, inte sjukskriven med allt vad det innebär. I en tid när de där idioterna vid makten tycks göra allt för att göra livet surt för sjuka så är det skönt att veta att man inte längre är en måltavla. Det må låta krasst, men under många års tid så har jag velat vara en vanlig löntagare så jag kan säga att jag har lön. Mina problem att skaffa lån gjorde mig ännu mer medveten om mina problem. Att också få mer pengar att röra sig med är viktigt. En utgift på 2-3000 är allt jag klarar på en månad, blir det fler så har jag problem. Det gäller ju bla bilen, den nya, den gamla sigman finns till försäljning på blocket (brorsan är kontaktperson). Skulle jag göra service på bilen så skulle jag helt enkelt fått hoppas på att bilen inte behövt byta något för det hade jag inte haft råd med den månaden. Lyckligtvis tror jag inte att citroenen kommer krångla så men man vet aldrig.

Men bilen är inte det enda som kostar. Jag har ju ett antal hobbys som då och då kräver utgifter och dessutom kommer jag börja med warhammer 40k. Det enda jag väntar på är att få in pengar så jag har råd med figurerna. Sen blir det till att börja limma och måla. Jag har investerat för mycket tid på det för att ge upp, dessutom är det flera andra som håller på med det så jag kommer ha något att prata om eller så kommer jag känna mig utanför på rasterna. Men det blir nog kul.

Det här inlägget blev långt och jag börjar bli trött så det är bäst jag ger upp och skriver mer senare. Det var nog inget mer jag skulle skriva ändå.

2 Comments

  1. Barracuber

    Grattis till nya titeln och nya lönen! Det lönar sig att vara ihärdig eller hur? Lycka till! /Barra

    Reply
  2. Tommy Eriksson

    Tackar och ja det gör det. Jag kom upp och iväg i tid så det gick väl bra. Synd bara att jag får mindre fritid nu.

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.