Mer om lägenhet

De senaste dagarna, när jag varit pigg nog, har jag börjat förbereda mig ordentligt för flytt. Mycket kvarstår förstås och mycket kommer jag vänta med, men jag orkar inte vänta med allt. En sak som jag funderat mycket över är bredbandsleverantör. Mitt val blir Bahnhof. Har sökt en hel del och verkar bra både på priser och tjänsten i sig. I alla fall fiber. Har inte hittat så många omdömen om ADSL.

För att slippa betala en månadsavgift så måste jag ha telefoni via dem, därför har jag kollat en del om vad som krävs. De vill att man skaffar en Sip-box för 599 kronor och först så trodde jag att de skämtade. En titt på sådana boxar visade att priset inte var så konstigt utan snarare väldigt lågt. Billigare boxar fanns men efter en del funderande så började jag överväga att skaffa en IP-telefon istället för boxen. Snacket gick att det är väldigt smidigt med en trådlös telefon, och en sådan måste alltså skaffas. Varför då inte skaffa en för IP. Av något skäl fick jag ögonen på en Siemens C450 IP, och började granska den. Den verkade väldigt bra och recensioner bekräftade detta så den blir det. Den tycks vara vanlig bland de som säljer IP-telefoner och inte har så många andra märken och det visar att den är populär.

Jag mår något bättre idag men är fortfarande väldigt lös i magen. Förmodligen beror det på en bristande aktivitet, speciellt mental sådan. Jag har inte så mycket att göra och det gör att hjärnan sätter igång. Jag saknar jobbet, att känna mig delaktig. Nu så kan jag läsa mejlen, men inte göra så mycket mer. Det känns som att jag bara sitter och tittar på. Jag kommer gå tillbaka på måndag, om inte annat för att det krävs läkarintyg för fortsatt sjukskrivning enligt morsan. Vet inte så mycket om det där. Sant är att ska jag bli frisk så behöver jag minska oron och nu så har jag på tok för mycket tid på mig att oroa mig. Får jag bara jobba så blir det bättre.

Möbler kommer jag inte behöva tänka på då jag har så många redan. Det jag funderat över gällde soffa och köksmöbler. Soffa skiter jag i just nu och köksmöbler har brorsan så jag kan få. Några andra möbler behöver jag inte utom möjligen hyllor men det märks då. Jag kommer så snart jag fått tag på flyttlådor börja packa ner Lego-bitarna. Det ska göras en rejäl omorganisering av sorteringen och det kan bara göras när jag vet hur de nya sortimentskåpen ska stå och att börja möblera det nu när jag snart ska flytta känns inte lockande. Jag har att göra ändå. Mycket mer än så kommer jag inte kunna packa i nuläget.

I går så städade jag ur mittersta skrivbordslådan. Den innehöll många papper men också en hel del beskrivningar som antingen slängdes, eller ska läggas upp i mitt arkiv på vinden. Arkivet är ett par mappar med en massa papper i. Meningen var att jag också skulle ha rensat i detta men det får bli ett annat år. Beskrivningarna lades i en annan påse som dock städades. En känsla sade mig att en guide för att ominstallera windows 95 inte är så nödvändig att ha kvar. Norton systemworks 2004 har inte fungerat särskilt bra efter det året så den åkte också ihop med bruksanvisningen från en gammal stereo som jag tänkte skänka till pingstkyrkan. Den behövs inte efter flytten men kommer bli jobbig att mista. Den är nämligen den allra första cd-spelare jag har, fick den som julklapp 1994. Har funkat bra sen dess med ett mindre problem med hörlursuttaget som gick paj ett tag.

Lådan under innehåller en hel del ”bra att ha saker”, (läs skräp) som kommer ta ett tag att rensa, men det går nog. Översta lådan går inte att rensa för den innehåller mina bruksanvisningar till LEGO-modeller. Tyvärr är den lådan också tyngst.

I morgon ska jag rensa bland de kartonger som finns på vinden. Det är en hel del. Vissa av dem måste jag säker ha kvar för garantins skull. Andra som TV:n kommer behövas när den ska flyttas så den måste vara kvar. Jag har redan plockat ner kartongen till keyboarden då den inte lär användas före flytten. Kartongen till datorchassit används som förvaring av alla de kartonger till delarna som sitter i chassit.

Jag kommer behöva handla lite på IKEA, nämligen en Bonny skrivbordsstol och 4 bordsben av sorten Vika Curry. Jag har en Bonny nu och den är väldigt trevlig men gammal och knarrar rejält. Benen är till bordet jag använder till modellflygplan. Det har ett par ben nu som är hemmagjorda och något rangliga och säkert inte bra mot en plastmatta.Nu så står de ju på betong men det kommer de inte göra sen. De är också för höga om man vill sitta ner, något jag vill så därför måste de bytas.

Ett för en gångs skull lite längre inlägg som jag nu får avbryta på grund av idétorka och inte trötthet som de andra.

2 Comments

 1. Åsa

  Hej! Läste vad du skrev om IP telefoni. Jag är också kund hos Bahnhof och skulle vilja utnyttja deras iptelefontjänst men tycker att 600 spänn är alldeles för mycket för lådan. Har du testat den telefonendu skrev om? Fungerar den och så eller måste man göra någon fortmatering först? Finns det några andra allternativ tror du?

  M.v.h Åsa
  asa_warn87@hotmail.com

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  Jag har ännu inte ens köpt telefonen ifråga och skulle jag göra det så skulle jag få vänta tills efter flytten med ett ordentligt svar, men vad jag förstår så fyller basen till telefonen den funktion som en sip-box normalt gör.

  Vad man gör är att koppla telefonen till ett modem och sedan så ska det inte vara så mycket mer. Har läst instruktionsboken (finns på hemsidan) men inte så värst ingående. Den kan också ringa via det vanligt nätet. Jag har inget eget omdöme om telefonen men de jag hittat på nätet var positiva så det är säkert en bra telefon.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.