Vilken amerikansk presidentkandidat tycker som mig

Via Ragnelid hittade jag ännu ett test, den gång om vilken amerikansk presidentkandidat som tycker mest lik en själv. Intressant nog så hamnade både Barack Obama och Hillary Clonton på 58%. De andra kommer jag inte ihåg men nästa låg på 56%. Då det verkar troligt att någon av de två vinner, och det vore inte helt fel, så är det kul att veta att jag tydligen tycker lika som bägge två. Men ändå så är de bara på 58% så de är inte så nära mina åsikter. Fyllde inte i två av frågorna då jag inte förstod vad de handlade om.

Så frågan vore egentligen vilken av dem som är bäst. Sant är i alla fall att ingen av dem kan väl sköta landet värre än den sittande presidenten. Hoppas jag får rätt i det så att de faktiskt inte visar sig vara värre. För mig som sett 24 så vore det inte helt fel med en svart president. I övrigt vet jag inget om deras politik och kommer inte heller ta reda på det. Bryr mig inte så mycket.

Jag bryr mig inte särskilt om politiker i allmänhet då de inte bryr sig om väljarna. Det enda skälet till att jag röstade för piratpartiet i senaste valet är för att de har en fråga jag gillar och de har ännu inte fått möjligheten att misslyckas med att leda landet. Det andra parti jag röstade på var SPI och det var av skälet att de flesta människor blir pensionärer. Då har jag åtminstone inte röstat blankt eller skitit i att rösta.

Ärligt talat är jag förvånad över vissa politiker (Piratpartiet undantaget) kan komma med bra förslag. Tydligen är det något de tyckt tidigare också. Här trodde jag att i stort sett alla politiska partier vill förbjuda fildelning. Ett tydligt exempel på hur dåligt insatt jag är. Men eftersom jag läser blogge så kommer jag få reda på de eventuella bra besked som ges utan att behöva läsa en massa tomma löften och annat strunt. Kanske är mitt problem som många andra, att vi faktiskt har ett visst intresse för politik men inte känner att politikerna bryr sig och därför tappar det. Sant är i alla fall att jag skulle bli mycket gladare om regeringen kunde sluta göra sitt bästa för att få Orwells 1984 att bli verklighet. Det mest skrämmande med boken är just att den inte är så fiktiv som jag skulle önska.

Just nu gjorde jag något jag inte gjort tidigare, gick in på piratpartiets hemsida och tog en ordentlig titt. Skälet till det var en kommentar till ett inlägg av blogge. Blogge har rätt i det han skriver, vi vet inget om partiets synpunkter i övriga frågor till exempel prostitution. Jag har inte läst Rick’s blogg men det är egentligen inte hans åsikter som är intressanta utan partiets. Ska de bli ett riktigt parti så måste man veta var de står i andra frågor också. Där ser man, ett helt inlägg ägnat åt politik.

2 Comments

 1. Flyer

  Sovitt jag vet är Piratpartiet en enfråge parti. I senaste valet lovade de att stödja den sidan som skulle ge best gehör för deras krav OM partiet skulle komma i riksdagen och få någon slagsvågmästarroll – Nu blev det inte så

  Du kommer inte att finna några synpunkter om prostitution – familjepolitik – ekonomi och andra traditonella punkter som brukar finnas i ett partiprogram – enbart synpunkter på Immateriallagen där Upphovsrätten ingår. – Tätt sammankopplat till det finns naturligtvis integritets frågorna och övervakningssamhället

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  Att de är ett enfrågeparti är uppenbart för den som sett hemsidan, men visst har de synpunkter på andra frågor också, därav varför de gör bäst i att komma överens om vad de synpunkterna är.

  Förvisso är det bra att de driver frågor om integritet, vilket inget annat parti tycks göra så till vidare att det inte handlar om att inskränka den, men det känns som att de kommer få problem om de blir valda. Eller ska de helt tycka som ett samarbetsparti i vad det än gäller. Förvisso tycks alla partier tycka likadant om allting redan nu så det vore ingen större skillnad.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.