3 comments on “Fler tankar om trafikbeteenden

  1. Jag körde på E6:an i helgen och gjorde samma tragiska iaktagelser, man känner bara för att gråta när man ser hur hänsynslöst och miljöförstörande folk kör. Vadå miljödebatt? Växthuseffekt? Klimatförändring? Höjning av världshaven? Bangaladesh under vatten? Nederländerna under vatten? Folk bryr sig inte så länge det inte drabbar de själva. Se bara på USA. Först nu börjar Bush erkänna att nåt kanske inte är som det skulle. Amerikanarna har väl i genomsnitt 2,5 bilar per hushåll typ. Hemma på min gata finns tre typiska hårresande exempel: 1) En barnfamilj med tre små barn har sålt båten och skaffat en andrabil – gissa vilken bil: en Porsche!!!!! 2) Ett DINK-par utan barn (både 25-30 år) bytte nyligen upp sig från sin Golf till en V70 – slår vad om att de gjorde det bara för att 88 % av alla i min stad har V70. 3) En familj med två tonårsbarn där mamman är sjukpensionär har två stora bilar: en V70 och en Mercedes (den senare kör de sällan, den står på gatan dygnet runt och tar plats).

  2. Vad är DINK?

    I övrigt så håller jag med att folk tycks älska stora bilar trots att de inte behöver det extra lastutrymmet. Vad sjutton ska man med en bil som bara står för. Samtidigt åker jag omkring i min stora Mitsubishi som jag ångrar att jag köpte. Tyvärr är det svårt att hitta mindre bilar av bra kvalitet till ett pris jag har råd med.

    I morse kom en bil ifatt mig i rätt så hög fart. Föraren borde ha sett det jag såg nämligen att bilen framför mig höll 80 på en 90-väg för att betongbilen framför höll 80 och därför saktade jag in i tid så jag inte kom för nära bilen framför mig. Men inte bilen som kom i fatt mig och sent omsider tvingades köra omänskligt långsamt och beslutade sig för att ligga nära mig så jag skulle veta vilken synd jag begick. 🙁 Inte för att jag hade kunnat köra om ändå pga av mittstängslet men det brydde sig inte den bilisten om.

    Till slut så kom en omkörningssträcka så bilisten kunde åka om mig och något senare beslutade jag mig för att köra om betongbilen. Men jag höll avståndet något få gör. Bara de som inte vill köra om mig håller bra avstånd, de andra ligger nära mig tills de kommer om. Lagar tycks de inte bry sig om.

    Miljön kommer nog snart göra oss varse om de fel vi begått. Tyvärr tvivlar jag på att de mest skyldiga kommer lära sig något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.