Dornier-planet nästan klart

I kväll har jag gjort något jag inte gjort på länge, jag har arbeta med mina modellflygplan. Jag började med att städa i källaren. Meningen var att jag i förra inomhussäsongen skulle ha skurit till ett landningställ i pianowire till ett flygplan, men då det sprutade gnistor så gillade jag inte att hålla på med det och multislipen som skulle gjort jobbet blev liggande. Nu är den i sin förpackning.

Sen så tog jag mig an mitt Dornier-plan som legat , tro’t eller ej men 2 år i väntan på att jag skulle ordna dit glasfiber på vingarna. Jag kom så långt att jag glasade motorerna men mer än så blev det inte. I dag så rev jag bort glasfibervävslimblandningen. Nu tänker jag flyga med planet och jag bryr mig inte om motorerna rycks loss. Jag satte packtejp på undersidan så att de i alla fall har något skydd. Beskrivningen säger att man ska göra det till planet så jag tänkte att jag sätter lite under motorerna också.

Nu så håller batteriet på att cyklas. Jag försökte med de batterier jag har men de var helt slutkörde så de får cyklas lite då de inte använts på länge. Ett irriterande problem med de batterierna är att krympslangen på dem krypit upp och blottat lödningarna. Jag vill inte löda om så jag funderar på att skaffa lite smältlim och skicka på. Vill minnas att sådant används på kretskort för att försegla det men jag kan minnas fel. Kvar är i alla fall att montera batteriet, kolla tyngdpunkten och att få upp planet i luften. Batteriet ska jag montera så snart jag lött ihop motorkablarna. Det är ju 2 motorer i planet och de måste då sitta ihop. Orkade inte göra det i dag.  I morgon blir det flygning. Sen så ska jag väl försöka fortsätta med inomhusplanet. Det om  något måste bli klart fort.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.