PETA:s misslyckade taktik

JAg har undrat en längre tid när det gäller PETA, vad de egentligen tänkte sig med sina kampanjer. Jag har inte sett några på ett tag men kom ändå att tänka på det. Om jag förstår det hela rätt så handlar de om att de inte vill att man ska bära päls om den kommer från djur. Det har jag inget emot alls. Det finns gott om alternativ som inte är gjorda av djur.

Men blir det lite värre. Även om jag inte minns något av det från deras kampanjer så  vill de tydligen inte att man ska äta kött. Där håller jag inte med. Inte nog med det men deras kampanjer har rakt motsatt effekt än vad de borde ha.  Ta en titt på deras sida för annonser som jag länkade till, inte får den mig att vill undvika kött direkt. Ok flera av bilderna visade inga kvinnor men om du tänker på PETA vad tänker du på då? Det första jag kommer och tänka på är nakna kvinnor, men det är väl inte vad PETA vill. De vill ju att man ska avhålla sig från kött inte blu sugen på det, men det är svårt att veta när man ser deras bilder. Det är vad jag menar med deras misslyckade taktik.

Därmed inte sagt att de borde sluta, tvärt om fram med mer bilder, det går alltid ner. Det är kul att tänka att jag gick in på deras hemsida bara för att se om det fanns något att länka till. Tur att jag hittade något. Ett tips är förstås att använda fildelningsnätverken. Då får man säkert många träffar.

Varför känns det som att det här inlägget kommer uppfattas som väldigt kvinnofientligt. Det är ju i själva verket en hyllning till kvinnokroppen. Det finns väl ingen heterosexuell man  (de i celibat är undantagna) som utan att ljuga kan påstå att de aldrig sett på kvinnor som sexobjekt. För egen del så är det bara det jag känner när jag ser bilderna från PETA. Jag kan inte påstå att den lust jag känner inkluderar längre förhållanden eller för den delen biobesök. Jag må inte vara den som ofta uttalar mig om sex (på grund av bristande erfarenhet på området) men jag tänker i alla fall inte hymla om det. Det skulle vara kul att veta vad PETA själva tror om bilderna. De måste inse hur sexiga de är, varför annars kör de vad jag vet bara med kvinnor på sina annonser. I alla fall de jag sett.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.