4 comments on “Vad jag lär göra om en galen hund springer mot mig

 1. Kul med nya bloggar!
  Om hunden viftar på svansen kommer den inte att bita dig! Då är den glad och vill leka!

  Och om jag hade min hund lös och den sprang fram till dig för att leka och du sparkade till den så skulle jag åsamka dig mer skada, smärta och lidande än vad någon hund i världen har möjlighet att göra! Trots att det är fel, olagligt och djupt fel. Skulle gladeligen betala böterna.

  Hunden är ju människans bästa vän ju!

 2. En hund som viftar på svansen vill leka. Ska försöka komma ihåg det.

  Jag borde kanske radera ditt inlägg men jag förstår att du skulle vilja skada mig om jag skadade din hund. Men skulle du vilja det även om jag hade försvarat mig med bra skäl.

  Hundar må vara människans bästa vän, men jag tvivlar på att den där flickans familj ser det så.

 3. Eftersom jag har haft hundar hela livet så känner jag verkligen att jag vill svara. Sen Tommy så hoppas jag att du är medveten om att hundägare ibland värderar sin hunds liv högre än sitt eget, och att skriva att man kommer att sparka på en hund bara för att den springer fram till en är ungefär som att kliva in på en högmässa och pissa i dopfunten.

  1. Möter du en lös hund så kommer den med otroligt hög sannorlikhet att springa fram till dig. Hundar är otroligt sociala och vill naturligtvis se (läs: lukta) vad du är för typ.

  2. De hundar som beskrivs i artikeln som oftast är den typ som attackerar människor kan du INTE avvärja med att sparka på. Den blir bara mer taggad. Du förvärrar bara situationen. När min lilla hund (Adina 7kg) blev attackerad i höstas av en Rottweiler så fick jag bända upp käkarna på Rottweilern. Den brydde sig absolut inte ett smack om att jag hade vridit öronen på den 14 varv. (vilket gör väldigt väldigt ont). vissa hundar blir helt låsta i det läget. (Den hunden var dock ingen kamphund utan bara en väldigt väldigt dåligt uppfostrad hund).

  3. Scenario: jag står på fältet ensam och flyger. jag har Nanouk (60 kg polarhund) med mig. du kommer dit han springer fram till dig för att hälsa, malamuter vill även kramas så han kanske tillochmed hoppar upp för att ge dig en kompisslick i ansiktet (Malamuter är sånna). Du sparkar honom, och då tror jag att han kommer att bli väldigt fundersam. Risken finns att han kommer att anfalla dig, gör hunden fel? knappast då han som alla andra har rätt i att försvara sig!

  4. AT4CS (jobbar på björkborn????) har trots det ruttna inlägget rätt i att man kan se på en hund om den är farlig eller inte. en hund som kommer glatt viftande på svansen är totalt ofarlig. en hund så springer fram till dig och börjar tokskälla är antagligen också helt ofarlig.

  5. Som hundägare skall man respektera att andra människor är hundrädda och ha sin hund i koppel. Det löser många problem.

  6. När två hundar möter varandra på gatan söker de inte ögonkontakt med varandra. De vrider blicken en aning för att tydligt visa att de viker undan och accepterar den andres närhet. att titta en hund i ögonen kan därför ses som en provokation.

  7. Det händer ytterst ytterst sällan att människor blir anfallna av hundar. Jag känner ingen som har blivit det. Trots att jag i Åre arbetade med draghundar så kan jag inte dra mig till minnes att jag hört talas om någon som blivit attackerad av en lösspringande hund.

  8. Angående AT4CS inlägg. Jag tror absolut inte på våld, och i första hand börja fundera i dom banorna är väl lite knasigt. Men om nån skulle sparka på mina hundar när dom bara ska fram och hälsa så visst kommer jag bli arg. mycket arg..

  Nåja!
  C

  Anonym? jajamen…. Vill inte ha mailen full imorgon med div blandade kommentarer från Rottweilerägare. Been there.. done that….

 4. Varför flaggades du som spam?? Nåväl kanske var jag ute och cyklade när jag skrev inlägget. Ännu ett exempel av att jag häver ur mig vad jag tycker utan att tänka för mycket. Om jag skulle se dig på fältet med så stor hund så skulle jag helt klart stanna kvar i bilen. 🙂 Nej men om han inte gör något mot dig så borde han inte göra något mot mig heller.

  Tack för lektionen i hundpsykologi. Verkar som att jag vet varför jag inte blivit påhoppad av något annat än hundägare och det var först iom detta inlägg. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.