Att önska Gott Nytt År

Varför önskar man egentligen någon Gott Nytt år. Man har ju ingen garanti för att det blir så. Jag tycker det är väldigt jobbigt när någon önskar mig gott nytt år. Då är det bäst att önska dem det samma. Men varje gång någon säger det så får jag lust att svara: det återstår att se, som är ett korrekt sätt enligt mig. Men det är ju inte så man ”ska göra”.

Kanske kommer det här året bli gott. Det kan ju knappast bli mycket sämre. Jo det kan det men det finns helt klart plats för förbättringar. Vad skulle då göra året gott. Det största vore att få jobb. Sen skulle det mesta lösa sig på något sätt.
Andra bloggar om:

4 Comments

 1. Kaks

  Men att _Önska_ ngn ett Gott Nytt År är ju just det, en förhoppning om att du ska få ett bra år framöver. Det säger inget om huruvida det kommer bli så el inte men personen som säger det till dig hoppas att du ska få ett bra kommande år. Det är ju ingen som säger att det _kommer bli_ ett gott nytt år men ngn vill dig väl och hoppas du ska få det och således _Önskar_ personen dig ett Gott Nytt År.

  På samma sätt som man kan säga ”lycka till” när ngn ska göra ngt, det är en önskan om att det ska gå bra, ingen profetsia.

  Så om ngn säger ”Gott Nytt År” till dig så ja, då hoppas dom säkert att du ska önska att även dom får ett bra kommande år och säga det samma tillbaka.

  Reply
 2. webmaster

  Jo jag förstår väl det. Det känns bara så värdelöst att höra det, det är allt. Jag vill att de ska få rätt men tänker samtidigt att det kanske inte blir så. Men man ska väl vara glad att man iaf har någon som vill lyckönska en.

  Reply
 3. at4cs

  Men om man önskar någon lycka… Blir det inte mindre lycka över till mig då?

  Reply
 4. webmaster

  Är inte lycka oändlig? Precis som olycka, beroende på vem man frågar.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.