3 comments on “Ursäkta förseningen – datakrångel

  1. Lustigt. Hela lördan gick åt till att reparera min XP. Det har länge varit problem att starta upp XP (man har tvingats gå via felsäkert läge eller senast fungerande osv) idag var det helt kört – enda lösningen jag vet: reparera. Då råkar jag alltid ut för det berömda 34 minuters-felet som jag alltid lyckas glömma bort. Efter en stunds letande kom jag på lösning: man kopplar bort så mycket hårdvara man bara kan samt startar upp i debugging-felsökningsläge – då ska den passera 34 minuters-eländet. Det gick till slut men tog hela d-a dan……tur att jag hade lite att mekka med huset å så…till skillnad från dig blev inte min grub överskriven (än så länge). Nu är jag inne i XP igen – enda problemet hittills är att AVG 7.5 blir inaktiverad så jag tvingas installera om den vilket är knepigt..men men nu är jag igång igen………puuuuuuuuuh

  2. Jag hade missat att städa och rensa XP några dagar vilket är rena självmordet….nu körde jag Registry Mechanic – 52 fel!! (egenlitgen ganska lite)..tillskillnad från Ubuntu som man ALDRIG behöver varken rensa eller städa. Dessutom behövs ingen brandvägg, ingen antivirus, ingen antispyware, ingen antirootkit………vad säger man?

  3. Jo min reparation sket sig också på just 34 min. Då jag inte ville öppna lådan så fick det bli en total ominstallation istället. Återställa grub visade sig vara det lätta i sammanhanget.

    Jag kan lägga till ytterligare en grej som linux inte behöver, defragmenteras. Sökte på det igår och tydligen så fungerar EXT helt annorlunda än de filsystem som windows använder. Det finns verktyg men man behöver inte använda dem.

    Har du någon teori om hur jag kan få windows att starta från rätt partition. Jag tar och skriver ett inlägg om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.