Upp som en sol, ner som en pannkaka

Igår åkte jag till Karlskoga för att vara med morsan och göra diverse ärenden. Ett sånt som inte hade med henne att göra var att skaffa såna här då de som sitter på Radian inte är så bra. Det märkte jag i torsdags när jag skulle sätta dit den till höjdrodret. Jag var flera gånger när att hugga mig i fingret och vid ett tillfälle så råkade jag slå till planet så att det åkte ner från köksbordet. Jävla tur att det inte var att det inte var ett balsaplan men mest att motorn inte gick igång. Batteriet var anslutet då jag ville se hur rodren skulle bete sig. Balansering krävde ett borr som vikt men gick i övrigt smidigt.

Idag blev det äntligen dags för mig att provflyga min Parkzone Radian. Det gick inte så bra. Då jag inte kunde montera de saker jag köpte hos morsan då jag behövde ett borr för att göra hålen i roderoken större åkte jag ut till fältet i hopp om att någon där hade ett. Men fältet var tomt. Efter att ha funderat så kom jag fram till att en hobbykniv kanske funkar lika bra. Det gjorde den. När allt var monterat gick jag in till flygfältet. Planet kontrollerades och räckviddsprov utfördes.Jag märkte att fältet var blött så det var inte bra att gå på vissa av de platserna jag var på.

Efter mycket oro blev det så dags att kasta planet. Det steg bra på lite gas ett kort tag. Jag gasade inte för jag ville inte att det skulle sticka iväg. Men det var mitt första misstag. Planet fick för lite luft under vingarna och började stalla. En nybörjare hade nu gett höjdroder men jag gav dykroder istället. Planet ville fortfarande inte gå bra så jag gjorde mitt andra misstag, drog av gasen helt. Resultatet blev en stall på 5 meters höjd som kort därefter ledde till en krash. Då planet är gjort av skum blev skadorna inte så allvarliga. Cockpiten ramlade av och batteriet flyttade sig långt fram. Roligt nog satt det fortfarande kvar i kardborrbandet fast hela alltet flyttade några centimeter. Först tänkte jag flyga igen då resten verkade vara gräsfläckar på spinnern, men en närmare koll visade att kroppen hade sprucket just efter motorkåpan. Den var inte helt av men den måste ändå limmas så det var slutfluget för mig.

Så nervös som jag var så funderar jag på om jag ska försöka få någon som kan vara med mig första gången och göra dubbelkommando. Det var länge sedan jag flög och simulator är tyvärr inte så nära verkligheten som jag skulle önska. Inte bara för att jag inte har det planet. I vilket fall som helst så blir det ingen flygning förrän tidigast nästa helg. Förresten så var hödroderoket trasigt när jag var hos morsan. Vete tusan när jag slog i det eftersom den lösa delen satt fast väldigt lätt. Jag bytte hål i väntan på om jag ska skaffa nytt ok. Jag är inte förvånad att det var trasigt då stötstången satt väldigt snett.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.