Tandvärk är jobbigt

Den senaste veckan har jag drabbats av tandvärk. Jag har sedan någon månad tillbaka bokat en tid hos tandläkaren och visste redan då att det behövdes. Egentligen borde jag ha gått förra året men då hade jag inte råd. Nu har jag fått ett tandvårdskort via LSS som förhoppningsvis gäller även i andra län eftersom jag har tid i Karlskoga då väntetiden här i stan är väldigt lång. Gör det inte det så får det gå ändå, jag måste få lugn och ro. Jag har inte orkat så mycket på grund av att det nästan konstant är något som känns i tänderna. Dessutom har jag vaknat två nätter av att det ilade och var tvungen att ta alvedon. Senaste gången var natten till igår så jag var väldigt trött igår. Tyvärr är det bara en diagnos på onsdag och jag vet inte när behandlingen sker. Jag vet inte vad jag gör om det skulle dröja ytterligare en månad.

På måndag ska jag förresten få bilen fixad så det blir en händelserik vecka.

2 gånger den förra veckan har jag varit ute och gått stavgång. Det är skönt att ha kommit igång med det igen efter att ha hållit uppe nästan två månader. Får se om det blir någon mer gång i morgon, idag regnar det.

2 Comments

 1. Pure indulgence

  Tandvärk är nog det jobbigaste man kan ha. För ett par år sedan fick jag ont som tusan i en kindtand och det visade sig att den var helt trasig så jag fick stoppa dit en stifttand. 13 tusen gick det kalaset på. Det märkliga är att jag har aldrig haft hål eller lagat nåt innan. Så det var första gången på 15 år jag var till tandläkaren.

  Nu går jag på kontroll varje år för att slippa skruva fast fler porslinständer i käkbenet. Finns bättre ställen att stoppa pengarna

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  Tack för kommentaren och ledsen för det sena svaret.

  Oj det var träligt.

  Jo hål brukar jag ha men förhoppningsvis ska det bli bättre. Försöker göra om vanorna lite i taget. Ska på en ny tid den 10 september för foto och lagning av hål. Tandläkaren trodde att en lagning hade släppt. Typiskt.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.