Om inomhusflygningen och mitt plan

Tanken var att modellflygare från hela Sverige som vanligt skulle träffas på en inomhusflygning under trettonhelgen, men en brand satte stopp för det. Lyckligtvis så har någon ordnat så att det blir i ENVIRONIQ ARENA i Kristinehamn. Det var verkligen trevliga nyheter.

Mer info:

Svenskt modellflyg: http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=151195

KMFK:S hemsida:

…..

Gällande min Mystic så har jag stora problem. Det är typiskt mig att vänta till sista minuten med saker. Nåväl efter bygget, oich jag har förmodligen nämnt det här förut, men då vid motortest så lät det väldigt konstigt. Diagnosen som ställdes var att en kabel var lös och den skulle jag idag till att fixa.

När jag skulle ha ut fartreglaget så märkte jag att kablen från mottagaren hade fastnat under en av kolfiberstavarna som håller i vingarna. Vad då typexemplar av hur murphys lag kan ställa till det. Nåväl det visade sig vara mitt minsta problem. Efter att ha lossat reglaget så drog jag lite löst i den kabeln som troligen var lös, den var inte hård som de andra. Den lossnade utan större kraft från lödningen trodde jag. Det visade sig att den hade släppt inne i motorn. Nu är frågan om någon på träffen i morgon kan hjälpa mig att löda tillbaka det eller om det bara är att skaffa en ny motor. Hoppas inte det.

Nu har jag i alla fall lött ihop kablarna till min fläktkärra. Ok det gick inte bra det heller och när kablarna skulle sättas i sockerbiten, (kommer inte på rätt namn), så var de för breda så jag skarvade på en kabel på där så nu får den plats. Det kommer däremot att dröja till i vår innan jag flyger det på grund av vädret.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.