Nu är jag medlem i Piratpartiet

I förrgår fick jag ett infall av engagemang och bestämde mig för att bli medlem i piratpartiet. Jag som avskyr allt vad politik heter borde väl inte vara den rätta att göra något sådant. Men jag tror inte att anarki är rätt väg att gå så partier måste få finnas. Sen om folk inte vill rösta det är en annan sak. Vad som gjort mig så arg på politiska partier är att de väljs in, sen gör de vad fan de vill. Vad de än lovade så kan man vara säker på att de inte håller det. Jag tror att Piratpartiet kommer vara annorlunda.

Varför jag har sådant högt förtroende för PP och då Rick Falkvinge är dels att han ännu inte fått möjlighet att bevisa mig fel, men också för att till skillnad från de andra partierna som sedan långt tillbaka slutat bry sig om sakfrågorna och nu bara vill åtnjuta makt och pengar så är PP högst intresserade av vilket samhälle vi vill ha. Vill vi ha ett där Orwells 1984 är fakta och inte fiktion (verkar som det så som tongångarna går), eller ett där medborgarna är fria att göra som de vill inom vissa gränser utan att bli utsatta för konstant bevakning. Jag tror och hoppas att gemena man vill det senare.

Tyvärr så är det inte så lätt. Vår värld är full av pirater som vill ta allt och inte betala för något samt pedofiler som vill ha sex med barn oavsett om barnen är med på det eller inte. Allt detta är sant. Men man ska inte blanda ihop de pirater som överfaller fartyg med de som inte vill stödja industrier som inte längre säljer en produkt som folk vill ha. De förra har i filmer framställts som ädla även om de sällan var det medan de senare tagit namnet baserat mer på myterna än hur det faktiskt förhöll sig. Mediabilden av piraterna skiljer inte mellan de två trots att skillnaden är enorm.

Nu borde jag känna mig som pirat med det gör jag inte. Kanske har jag felaktiga uppfattningar om hur det känns att vara pirat. Eller så överanalyserar jag igen. Typiskt för en aspergare. Att vara pirat är inte något som nödvändigtvis har med känslor att göra utan att man vill gå en annan väg en de styrande vill. Men PP vill inte avskaffa de styrande utan avsätta dem, alternativt påverka dem.

Fortfarande känns det som att jag skriver ”de” när jag borde skriva ”vi”. Känslan av tillhörighet har inte dykt upp än. Detsamma gäller den information som man skulle få när man gick med. Då inloggningen fungerar och jag vet att mejladressen är den riktiga så antar jag ett infon skickas manuellt och inte via en dator. Det kommer väl. Annars får jag ta en bättre titt på forumet.

Så vad kan jag göra rent praktiskt. En sak som jag redan gjort är att ändra bloggens slogan. Jag är helt förtjust i nämnandet av Asperger då väldigt lite av min blogg har handlat om det på sistone men jag vill ändå inte ta bort det. Det största hindret mot mitt arbete som partimedlem är min bristande förmåga att ta tag i saker. Hur annars kan man förklara att det var först igår natt som jag faktiskt reggade mig på match.com. Dagens planer är att skriva en bra presentation till match, ordna en bild samt att spela Dawn of War Soulstorm. Får se hur mycket av det som blir gjort.

Förr har jag bara läst bloggar, nu är det dags att ta del i debatten. Tyvärr har jag sällan något eget att tillägga då alla bra kommentarer blivit sagda, men jag behöver ändå göra min röst hörd. Om man känner till vad politiker verkligen vill göra är det svårt att inte vilja förhindra det. Min förhoppning är att de som inte normalt läser bloggarna i min blogroll men däremot läser min blogg ska få veta mer om detta och sprida det i sina nätverk.

Andra planer jag har för den här dagen är att göra en budget för mars för att se hur jag ligger till samt att bli guldpirat. Först så ska jag duscha och äta mat så det är bäst jag slutar skriva det här inlägget.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.