Möjligt tecken på peak oil

När det gäller peak oil så är inte frågan om det börjar utan när. Stora ekonomiska problem som de i USA lär följa men det ligger ändå längre fram tills efter att peak oil konstaterats. Kan det möjligen finnas andra tecken på vad som komma skall och som inte är lika iögonfallande.

Bland det första jag gjorde när jag flyttade in för snart 3 månader sen var att skaffa en dagstidning. I Kristinehamn så betyder det NKP. I den stod det att Kristinehamn hade fått 200 fler invånare förra året än året innan. Inte illa. Med andra ord så vill folk bo här och det förstår jag.

Bland det andra som gjordes tidigt var att ta reda på var det går att tanka med mitt kort, vilket betyder Hydro eller Uno x. Det jag kom fram till var att det fanns 3 mackar. En utanför Maxi (smidigt att ta när man handlat), en vid bodalsvägen (nära till McDonalds) och en längs västra ringleden. Av de så finns bara den vid ringleden kvar, de andra har tagits bort.

Nog för att det kanske är lite i mesta laget att ha 3 mackar i en så liten stad som Kristinehamn, Karlskoga har en till exempel, men varför ta bort 2 inom så kort tid. Jag såg inget meddelande på pumparna att de skulle tas bort så beslutet måste ha kommit fort. Eller så stod det något, jag tankar ju inte lika ofta längre. Men det är ändå olustigt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.