Märklin har gått omkull

Via Pär ström läser jag att Märklin har gått i konkurs. Fan vad sorgligt. Nu skedde det tydligen för någon vecka sen och vissa må undra varför jag berörs när jag har LEGO som intresse men ett tag fanns det Märklin i mitt liv.

Min pappa hade en stor järnväg i det huset vi bodde då. Några år efter hans död och efter att vi flyttade ut så hamnade den i kartonger och blev liggande så då det inte fanns plats i huset mamma och jag bodde i. Till slut kände jag att det inte var någon idé att ha den kvar då den tog plats och ändå inte skulle bli uppbyggd snart och den är ju värd lite pengar trots allt.

Även om plats hade funnits, och nu gör det det, så hade jag inte viljat fortsätta. De byggnader som fanns var för svåra att bygga, eller rättare sagt att limma. Jag såg på ritningarna över de byggnader som var klara att det skulle bli för svårt för mig att hålla på med så det skulle aldrig ske.

Problemet med lönsamheten är inte svår att förstå. Märklin är verkligen inte billigt. Visst det var säkert väldigt bra kvalitet men vilken nytta gör det om ingen köper det. Nu när de konkat kommer det verkligen bli dyrt för den som vill börja bygga en anläggning. Skulle jag börja med en modelljärnväg skulle jag i så fall använda ett visst annat material, men i nuläget har jag inte råd och inte lust heller.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.