2988 kr

Rubriken syftar på vad årskostnaden blir om man är med i Lovefilm och kör med deras 3-filmspaket för 249 kronor i månaden. Ett tag tyckte jag att det var bra  och om man utnyttjar det fullt ut och skickar tillbaka filmer fort så är det väldigt bra. På sistone däremot så har jag förvisso varit arbetslös men ändå har tiden gått åt så det har inte blivit mycket filmseende. När jag sen läste om mediebojkotten som tydligen startades av Scaber Nestor så kände jag att nu är det dags att sluta.

När jag skrev mitt förra inlägg var jag osäker på om jag skulle sluta. Men det skrevs sent på kvällen och under tiden började jag tänka på mitt andra inlägg som först var tänkt att vara med i det första men som sen blev för långt så det fick bli ett eget inlägg. Jag kunde inte tänka klart och orkade inte sätta mig in i det just då. Man skola icke blogga när man är trött. Eller för den delen mätt. Vilken intressant meningsbyggnad det där blev.

Nåväl igår satt jag och räknade på vad det kostar att vara med i Lovefilm och kom fram till att det var en hel del. Årskostnaden blir 2988 kronor och en hel del av det går direkt till de bolag som nu håller på att förstöra vår demokrati. Det ska jämföras med de 1200 kronor som Piratpartiet får via guldpirat, pengar som istället går till att skapa en bättre värld.

Jag vet inte hur Lovefilm ställer sig till de lagar som finns och kommer med med tanke på att de måste köpa in åtminstone ett exemplar av alla de filmer de har så betyder det att filmbolagen tjänar massor på att de finns. Sen har jag också haft problem med repiga skivor och det hjälper ju knappast. Till slutet av februari så är jag kvar men jag skickade tillbaka de sista skivorna idag och valde vid uppsägningen att inte få några fler filmer.

7 Comments

 1. scaber nestor

  Jag antar att jag kan lägga till dig i min lista över boggare som deltar i bijkotten?

  scaber nestors senaste blogginlägg..En tacksamhetspetition till Norge + remissvar inkommet för FRA 2.0 från Snus (Swedish Network Users’ Society)

  Reply
 2. scaber nestor

  Och det var ”Svensk Mydighetskontroll” som startade bojkotten 🙂

  scaber nestors senaste blogginlägg..En tacksamhetspetition till Norge + remissvar inkommet för FRA 2.0 från Snus (Swedish Network Users’ Society)

  Reply
 3. drakvakt

  Trevligt att höra att det är fler som tagit detta steget. Jag var också med i Lovefilm för ett år sedan men fick sluta då jag inte längre kunde ge de pengar med gott samvete.
  Det är tråkigt att det skall vara så här, eller hur… Mer och mer känner jag att det finns filmer jag skulle vilja skaffa, men jag tänker inte ge bort ett öre till.

  Reply
 4. Tommy Eriksson

  @ Scaber. Jodå lägg till mig bara. Jaha du var inte först. Nåväl.

  @ Drakvakt: Jo det är sant.

  Reply
 5. Pingback: Jens O. » Blog Archive » Svenska Dagbladet, Varför detta osakliga och felaktiga angrepp, var har ni fått uppgifterna från?

 6. Pingback: Fildelning: Vi måste kräva mer av sossarna | Thomas Hartman | In The Pendent

 7. Pingback: Jens O. » Blog Archive » Slutet på mediabojkotten, men vi kommer att fortsätta försvara de mänskliga fri- och rättigheterna

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.