Ipred och Jennifer Staten

När det gäller den obeskrivligt dumma lagen Ipred så kommer i alla fall jag att tänka på boken Jennifer Staten skriven av Max Barry. Likheterna mellan Ipred och den är slående. I boken så har allt blivit till företag, även staten och förstås då polisen, även om de inte är samma företag. I verkligheten vill politiker inte göra polisen till ett företag, däremot att ett eller flera företag ska överta polisens arbete. Resultatet är detsamma, privata företag med polisbefogenheter.

Att polisen har de befogenheter de har, mindre än vad Ipred vill ge till andra, är förstås för att privata intressen inte ska bestämma vad som sker utan det ska ske på ett riktigt sätt utan någons privata intresse ska få bestämma över arbetet. Detta sker förstås inte men nu så är i alla fall inte något bolags vinst beroende av att straff utmäts till så många som möjligt. Det skulle ändras direkt som företag blir poliser.

Nej privata företag ska inte sköta rättsväsendet. Direkt det sker så kommer ”brotten” öka rejält, om en bara för att företagen tjänar på det. Sen om brotten verkligen är grova eller ej eller mer eller mindre påhittade, det är en annan sak. Fildelning hör inte hemma på samma ställe som stöld, men fick IFPI som de ville så skulle de säkert öppna ett fängelse bara för fildelare. Skulle det bli fallet får man hoppas de lyckas dela ut filar till varandra, eller att i alla fall någon får tag på en fil som sen de andra kan använda.

Det är tack vara idioter som IFPI som gör att jag inte kan köpa Mike Oldfields nya skiva Music of the spheres. Det är det bästa han släppt på länge men den är inte RIAA-radar grön och inte fan vill jag bistå företag som kommer med sådana här idiotlagar.

Något jag däremot har gjort är köpa lite böcker. 3 för att vara exakt:

Porr, horor och femister, Petra Östergren – Den verkar intressant.
Crossing the rubicon ,Michael Ruppert – Efter att ha sett ett väldigt intressant program med honom så laddade jag hem boken men sen kände jag att det skulle bli för jobbigt att läsa den på skärmen så då köpte jag den istället. Har inte hittat den på bibblan annars brukar jag låna böcker som till exempel Jennifer Staten istället för att köpa dem. Det spar pengar.

All heder till den som vill läsa böcker på skärmen men jag vill ha dem på papper. En bok jag bara läst på skärmen är Samlag eller salighet av Dick Wase, men hade den funnits i tryck hade jag hellre valt det.

Meningen var att jag också skulle ha köpt Chefer från helvetet av Rosetta Sten men den var tydligen slut hos leverantören. Får se om jag senare lägger en ny beställning. Då jag läst den och ändå inte tänkte göra det direkt så får det vara en stund. Jag lär väl beställa fler böcker någon gång. Den boken var den första jag läste helt på skärmen, något som går i nödfall men inte är roligt i långa loppet.

Andra bloggar om: , , ,

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.