Hur ska en flickvän vara

Att ge sig på och beskriva hur man vill att en flickvän ska vara må verka dumt men jag vill ändå spekulera lite. Mest för att bli mer klar på vad jag verkligen tycker.

 

Så vad vill jag ha:

ålder: liknande min plus minus ett par år, annars är man nog för annorlunda tror jag

vikt: under min vilket inte säger mycket, men inte spinkig, dels för att jag inte tycker det är snyggt men också för att med min vikt så måste jag ha en flickvän som inte lär bli krossad

rökfri, pga av mina överkänsligheter nämnda i förra inlägget skulle jag inte klara av att vara i närheten av henne

inte för svåra funktionshinder, jag har min rygg men kan gå och det utan problem, det måste också en flickvän klara av.

 

Det är nog allt när det gäller utseende. I det stora hela är inte utseende så viktigt. Det viktiga är personlighet. Om hon gillar att vara ute mycket på krogar och sånt kan det bli problem då jag inte alls gillar det. Hon måste gilla mig för den jag är. Jag tänker inte göra mig till för att få en tjej. Ska jag ha någon så får hon ta mig för den jag är. Man är inte en total nolla bara för att man har AS men man är inte som alla andra. För min del är det ingen tvekan om jag ska tala om att jag har AS. Det lär märkas till slut ändå så det är bäst att vara öppen med det. Frågan är snarare hur länge jag ska vänta innan jag berättar.

 

Det härleder till en annan viktig fråga: Hur göra om flickvännen har ett neurospsykologiskt funktionshinder. Om fallet är ADHD så är det nog kört. ADHD:are är igång hela tiden och för oväsen. Vissa mer än andra och jag är väldigt generell här men så är det. Tourettes kan fungera beroende på hur allvarlig. Jag vet inte så mycket om det så jag undviker att spekulera. Så till sist AS och Autism som i det här sammanhanget är lika. En lågt fungerande autist är nog inte särkilt öppen för förhållanden och en högfungerande autist är nog väldigt lika en med AS.

 

Fördel kan vara att en med AS vet hur det är att ha det och har större förståelse. Nackdel är om personen i fråga är väldigt uppslukad av sitt specialintresse. Men det riskerar ju jag också att bli. I somras skrev jag att det vore dåligt att ha en flickvän med AS pga att de skulle ha sina egna problem. Efter en hel del tänkande har jag kommit fram till att några sådana problem kanske inte finns. Jag har extremt dålig självkänsla men det beror inte på AS utan att mitt liv under en lång tid har stått stilla. Jobb och flickvän skulle om inte fixa så garanterat förbättra det. Att få en flickvän som tycker att livet är en dans på rosor vore kul men skulle det inte gå så gör väl inte det något. Jag har ju också en del problem att hantera och skulle kunna hjälpa henne.

 

Intressen

Så vilka intressen ska hon ha. Helst samma som jag, men det är nog inte möjligt. Definitivt inte barn. Även om hon är singel så tillhör ungen någon och det skulle kännas konstigt. Lägg där till att ungar har en tendens att vara högljudda. Inga hundar. Samma skäl som tidigare. De skäller, är en stor fara, se artikel i aftonbladet igår om snäll hund som helt plötsligt blir galen. Har så vitt jag vet aldrig hänt med katter som är lugna och tysta. Där hundar springer fram till en när man kommer och skickar ansiktet i mellangärdet på en så går katter fram och stryker sig mot benet och det är det. Andra djur har jag ingen erfarenhet av. Har en känsla av att kommentarena lär handla en hel del om djur. Det brukar reta upp folk.

 

Den kanske viktigaste frågan är, hur ska jag göra för att få en flickvän. Att vänta tills en hör av sig har hittills inte gett något resultat och det är inte så konstigt. Så det blir till att dejta, men då uppstår genast ett problem. För att kunna dejta måste man vara social och precis det har folk med asperger problem med. Min lösning har varit att vänta tills jag har ett jobb och kanske kunna träffa någon så. Att kunna prata om jobb om inte annat, inte för att det fungerade särskilt bra i skolan. Men när jag aldrig tycks kunna få ett jobb så har det inte gått så bra. Jag får fundera vidare på det.

 

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.