Hemsida snart omgjord

Idag blev jag på sätt och vis utslängd från iris hadars utbildning. De kom helt enkelt fram till att jag var klar med allt. Då gick jag över till Left Is Right. För att beskriva händelseförloppet så gick det till ungefär så här.

  1. Lånade usb-minne och kopierade allt på den bärbara datorn
  2. plockade bort sagda dator
  3. installerade min nya jobbdator med allt vad det innebär.

I morse så jobbade jag på min sista övningsuppgift och i en paus för det så gjorde jag det sista ECDL Advance testet som handlade om Word och det klarade jag. 🙂 I måndags så klarade jag Excel Adv och även det som heter security som är ett eget test. Jag har inte läst den kursen men då jag använder datorer ofta så trodde jag att jag skulle klara det och det gjorde jag. Jag fick 90 % vilket betyder 27 rätt av 30. Tyvärr får man aldrig reda på vad man svarade fel på. Gränsen är 75%.

Uppgiften blev klar något efter lunch och då slutade också min utbildning. Nu är det ju så trevligt ordnat att man är ju redan i de lokaler som man ska jobba i så man flyttar ingenstans utan tar bara bort den bärbara datorn man hade under utbildningen och flyttar in en ny, eller får hjälp. De var snälla nog att låta mig sköta installationen själv och det var ju inga problem annat än att komma på hur den skulle står. Skulle chassit vara på golvet eller på bordet. Det blev bordet. Efter en månad med en liten skärm på en bärbar så var det en väldigt skillnad att stirra på en 19 tummare.

Nu till vad det här har med hemsidan att göra. Meningen är ju att jag ska jobba med något som företaget kan använda och då jag inte vill åka på något skenuppdrag så föreslog jag att lära mig mer om CSS. Och vilket bättre sätt finns det då än att göra det skarpt med min egen sida. Målet är att med hjälp av en layoutmall göra om samtliga sidor till ungefär så som de ser ut idag. Menyn kommer finnas i mallen så det går att ändra allt på en gång. Jag tror att jag vill ha en sektion om musik men för att göra det så måste jag gå in i varje sida och ändra. Jag har inte så många sidor men det är ändå ett jäkla jobb. Men en CSS mall så slipper jag sådana problem.

Den kunskap jag skaffar kommer jag kunna använda på andra hemsidor ifall det det blir behov vilket det lär bli. Min kunskap blir en resurs för företaget. 🙂

Jag har kommit fram till att jag inte vill programmera om jag inte vet konkret varför så därför gav jag upp Delphi. Varför lära sig ett programspråk om man inte har någon användning för det. Den programmering jag gillade var ju den som handlade om plc men det gäller ju bara industrimaskiner så det kommer jag inte kunna göra. Sen är det ju Lego Mindstorms men det var länge sedan. Sist så var jag mer intresserad av radiostyrda lego fordon och när jag fortsätter någon gång så kommer det vara det första jag gör.

Nu ska jag sätta mig och plocka ihop lite bra att ha program som spyware och så. Samt plugin till firefox. Sen ska jag kopiera filerna till hemsidan så jag har dem med mig. I början kommer jag jobba lokalt men jag tar med inloggningsuppgifter till ftp också ifall jag vill ladda upp något. Det lär ta ett par dagar innan jag får några sidor klara men till slut så ska allt bytas.

En sak som kommer är bilder från området kring stensta center och även bilder på mitt kontor samt andra lokaler där vi är.  Ingen tidningsartikel jag läst har visat bra bilder på hur det ser ut så jag tog en massa foton och bad om tillstånd att lägga upp dem vilket jag fick så länge som jag inte tog på någon person utan deras tillstånd. Då jag var ensam vid fotograferingen så blev det inget problem. Jag skulle ha lagt ut det här tidigare men har haft att göra med linux istället.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.