Hårda bud från radiotjänst

Idag tänkte jag säga upp mitt tv-abbonemang men se det gick inte. Skälet var att jag fortfarande hade TV:n kvar trots att jag sa att jag tänkte sälja den. Skulle ha sagt att jag inte hade det eller att den var såld. Nåväl nu blir det att göra sig av med den snabbt om jag ska slippa fler kostnader då det snart är dags för en ny period på licencen så jag lägger väl in en annons på blocket. Uppenbarligen måste man ha en väldigt välbesökt blogg för att kunna sälja någon via den eller så är det bara fel tillfälle att göra det nu.

8 Comments

 1. Venus

  Jag har precis hittat din blogg och hoppas att du inte slutar att skriva, trots att det var nån vecka sedan. Jag gillar blandningen av (för mig) ganska ointressanta utläggningar om teknik och den mer intressanta delen, dina tankar om relationer, eget boende, ditt arbete och hur du tänker så fint om din mamma. Jag har inte läst så mycket ännu, men jag är intresserad av att följa din blogg. Anledningen är att jag har en egen tonårsson som diagnostiserades Aspergers Syndrom för två år sedan. Han är 17 år idag och vägrar att acceptera sin diagnos. Kan du inte berätta i din blogg hur du reagerade när du fick din diagnos, vad hände och vilken hjälp fick du? Hälsningar Venus

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  Det bästa tipset jag kan ge är att söka i bloggen. Sök på asperger så borde bara de inläggen komma fram. Sen har jag på min hemsida en sida om kriterierna om asperger http://tommyeriksson.se/asperger/kriterier.php. Där har jag egentligen allt du vill ha, sen kan det finnas mer i bloggen men jag kommer inte ihåg vad jag skrivit men börja med den sidan.

  Reply
 3. Venus

  Tack, det ska jag göra. Kriterierna har jag läst, det är väldigt intressant hur du beskriver hur just du upplever att de stämmer in på dig. Jag tänker mycket på det du beskriver om din blyghet för tjejer. Åh, vad det måste finnas lika många tjejer som är blyga för killar! Det har du säkert tänkt på, men jag förstår att det är svårt att hitta varandra. Att läsa din blogg ger mig hopp om att min son också kommer att klara av att leva sitt vuxenliv utan mig nära inpå sig. Hans specialare är fotboll! Jag skrattade lite för mig själv när jag läste vad du skrev, att det på något sätt ger högre status att kunna allt om fotboll och alla världens fotbollslag, än att ha kunskaper om något annat ämne. Så är det kanske. Men fotbollskunskaper ger inga välbetalda arbeten, så vi får se vad som händer i framtiden. Jag uppskattar din blogg, lycka till!
  Hälsningar Venus

  Reply
 4. Tommy Eriksson

  Vad menar du gällande fotboll. Jag säger bara zlatan. Fast det gäller förstås om man kan spela fotboll och att ha ett intresse är inte samma sak beroende på vad man är intresserad av. Ett av mina intressen är symfonisk musik men jag kan ändå inte spela något instrument.

  Reply
 5. Venus

  Hmm, jag kanske blandade ihop det. Det kanske var någon annan som påpekade att specialintressen värderas olika, typ att fotbollsintresse är ok och att spårvagnsintresse är töntigt, osv. Någon annan bloggare i Aspergervärlden, kanske. Min son kan allt om fotboll, och kan spela! Han gillade Zlatan innan han fick alldeles för högerextremistiska kamrater och började värdera människors ursprung på ett enligt mig, avskyvärt sätt. Vet inte riktigt hur han resonerar idag. Berätta mer om din tonårstid! Maila om du vill, jag undrar hur du så lätt har accepterat din diagnos. Min son vägrar, och det är i och för sig inte så konstigt. Vem vill vara annorlunda när man är 17 år? Ingen, antar jag. Hälsninar Venus

  Reply
 6. Tommy Eriksson

  Jo det var jag som skrev om att fotboll värderas högre. Bäst är man förstås om man spelar det som din son tydligen gör men att veta allt om alla lagen är förstås inte fel. Tycker vissa. Själv bryr jag mig inte.

  Min tonårstid har jag redan skrivit om skulle jag tro om inte annat så kan den sammanfattas med ”fy fan vad skönt att den är över”. Jag kommer inte ihåg så mycket från den tiden och mycket av det jag minns vill jag inte minnas.

  Det kan vara skälet till att jag accepterade min diagnos så lätt, jag visste redan att jag inte var som andra. Din son vill troligen inte vara annorlunda och har därför svårt att acceptera diagnosen. Mitt enda tips där är att läsa på aspergerforum.se för där kan man läsa om andra aspergare.

  Man måste inte skylta med sin diagnos om man inte vill om nu det är hans problem. Och just det, asperger är väldigt brett och få är savanter även om det i filmer kan verka som alla är det.

  Reply
 7. alberto Nogueira

  Det förvånar inte mig.
  Det var ändå ett mindre problem. Fast egentligen behöver de inte veta orsaken till att man vill avanmäla TVlisencen, det ska räcka med att man säger det. Att fråga om orsakerna är helt olagligt. Vill du sälja TVn är ditt problem, inte deras sak. De ska vara skriva snällt ner, att du inte har länge TVlicensen.
  Men detta har ändå inte orsakat dig en familjekatastrof eller en personligt helt omfattande ekonomisk kris. Det har gjort mig däremot.

  Har nyligen fått onödiga problem med dem, beroende på deras dåliga service och deras nästan facistiska aktituder.

  De skickat räkningen till ofullständigt adress och eftersom detta innebörde att räkningar betalades fel, har de skickat oss till kronofogden. Och de påstår att de gjort helt rätt.

  Jag har ett företag och detta kan innebära att vi går i konkurs, en familj företag, där vi har ett barn på 7 år. Nu kommer det att bli svart att faktureras av grossisterna när man får anmärkningar och vi får se om vi kan överleva detta eller slutar på gatan.

  Och det roliga är att vi har anmält Tv innehav själva, helt frivilligt. Dumt? Jag börjar tro det.
  Radiotjänst bör faktiskt inte heta radiotjänst, det är problem de erbjuder, inte tjänster.

  Så är dem.

  Alberto Alex

  Reply
 8. Tommy Eriksson

  Oj det var verkligen tråkigt att höra. Typiskt ändå av staten att säga att de har gjort rätt och sen låta någon annan ta skiten.

  Gällande TV så saknar jag verkligen ingenting. Det var mest bara kommersiell smörja eller ren statlig propaganda ändå. Varför betala för sånt. Och även om jag kan finna kanaler värda att betala för så gäller det verkligen inte SVT:s material. Betala till staten gör jag ändå via skatten så varför göra det 2 gånger.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.