Förändringar på gång

Jag såg nu att det är exakt en månad sen jag skrev sist. Det var inte tänkt att bli så exakt men det gör inget.

Nu så är det klart att jag ska flytta. Det blir inte till ett hus utan till en annan lägenhet, men det är bättre än att vara kvar här. Flytten går i slutet av september, början av oktober. Lägenheten ligger på samma område som jag bor nu och är i princip identisk förutom att balkonen är i köket istället för vardagsrummet och att det är en hörnlägenhet så jag kommer att ha ett fönster i badrummet. Förhoppningsvis är det lugnare grannar där. I vilket fall som helst så slipper jag vägen utanför samt skolan på andra sidan gatan.

Jag har praktik på ett företag där jag hjälper till med bokföringen. Det är två timmar per dag som jag gör hemifrån då det inte finns något möjlighet att sitta på företaget eller KPS. Det är förvisso kul att ha en praktik så är det verkligen en omställning att behöva göra något dagligen som man inte själv rår på och hittills har jag inte varit så bra på det. Jag har gjort det jag ska göra men det sker vid väldigt varierande tidpunkter. Ibland på förmiddagen, oftast på eftermiddagen. En gång efter kvällsmaten men det berodde på ett möte med vuxenhab som jag inte tidigare kände till och jag orkade inte jobba direkt efter jag kom hem.

Nu ska jag börja höja tiden en kvart i veckan och jag känner att har svårt med motivationen. Jag vet ju hur det ser ut på jobbmarknaden och jag vet att januari är sista månaden som jag har sjukersättning. Sen blir det jobb eller soc. Vad jag mest vill ha är någon slags stabilitet. Att veta var min inkomst ska komma ifrån under några år. Problemet är förstås att ingen har det egentligen även om de har jobb. Om jag ska klara av detta så måste jag vara mer noggrann. Fram till nu så har jag sett det som något som måste göras men som jag helst undviker i det längsta, därav varför jag oftast har jobbat efter lunch. Men det går inte, speciellt när jag börjar komma uppåt i tre till fyra timmar om några månader.

Att anstränga mig så här gör mig trött och jag brukar varje gång hoppas att jag hinner jobba större delen av tiden innan jag blir för trött. Att ha ett blodsockervärde som går kraftigt upp och ner är inte kul då jag vet att jag presterar bäst när det är på en mellannivå. Det har hänt att jag suttit och gäspat hela tiden jag jobbade, det var inte skoj. Nåväl än så har jag i alla fall inte diabetes och det är skönt att veta. Jag kollade föresten blodtrycket och pulsen efter ett samtal med kuratorn i fredags och då hade jag 129/81 samt 66 i puls. Jag vet inte om det är bra eller ej bara att det är lägre än de rekommenderade värdena. Men skulle jag nu ha högt blodtryck så är jag inte förvånad. Jag vet mycket väl hur jag ser ut. Och det ska ändras.

För någon vecka sedan började jag läsa lite om LCHF.  Jag funderade lite vilken bok jag skulle köpa samt om jag verkligen vill försöka mig på något nytt. Jag vet hur det har gått tidigare. Två böcker om Raw-food, en bok om Kundalini yoga samt en bok om Tai Chi. Samtliga böcker är delvis lästa men något omfattande arbete har inte skett då motivationen har försvunnit efter ett tag. Därför var jag ytterst tveksam till att köpa fler böcker som mest lär bli liggande och att Annika Dalquist bok kostade 189 kronor på Maxi gjorde inte saken bättre. Jag beslöt mig för att kolla på nätet och samma bok var lika dyr där och efter att ha kollat runt på nätet så såg jag någon som kallade sig Kostdoktorn och som tydligen var väldigt populär på bokus så jag bestämde mig för att ta en närmare titt.

Det blir ingen bok i nuläget och jag hoppas ha läst allt innan jag flyttar, men det är inte säkert. Snubben skriver ju för fan fler inlägg än Cornucopia och det säger en hel del. Men jag gillar det han skriver och kommer att fortsätta läsa. Bloggen finns också inlagt i min blogglista. Om något undrar så är jag just nu på sidan 2 i Januari2009 så jag har en hel del kvar att läsa. Försöker undvika kommentarerna dock då det i så fall tar ännu längre tid.

Jag provade att äta bacon och ägg två dagar då ett paket bacon räcker så länge. Förvånansvärt nog så blev jag ordentligt mätt utan att få den trötthet jag får av att äta mig mätt på annan mat. Och jag fortsatte att vara mätt länge och hade egentligen inte behövt äta fika men gjorde det ändå av vana. Det var väl psykiskt. jag kommer inte ihåg vad jag åt resten av den veckan men förra veckan var det dags att börja göra slut på förråden av kolhydrater jag har hemma. Det blev en pizza gjord på kungsörnens mix som räckte i fyra dagar. Den var god de första två dagarna sen tröttnade jag på den. Fredags var det våfflor hos morsan och i lördags åt jag den sista hamburgaren för förhoppnings väldigt länge. Visst hamburgare lär det bli men inte köpta då de kommer med pommes frites vilket inte är nyttigt. Måste komma ihåg att prova den low-carb burgare som finns på Max. Synd nog finns ingen i stan.

Det blir mycket till slut att kasta eller ge bort men så får det bli. Jag kommer därför inte att byta på en gång utan i steg men det blir i alla fall av. Hoppas jag. Sant är att LCHF är mycket godare en mycket av det som föreslås om man ska äta Raw-food. Jag kom på till exempel att tonfisksallad ligger bra till så som morsan och jag gör den; tonfisk, kokt ägg, tomat, gurka, majonäs och lite curry. Ok då hon har diabetes så har hon fått itutat att hon ska undvika fett samt socker så hon kör men lätt-majonäs med 12 gram kolhydrater, kollade det när jag handlade sist. Jag kör med vanlig majonäs som har 3 gram kolhydrater. Visst det går säkert att göra det bättre men det duger åt mig just nu.

Jag äter normalt mycket bröd så det här blir en omställning för mig. Jag provade att ha en blandning av smör och rapsolja på smörgåsarna tidigare i år och det var för hårt och dyrt. Nu känns det skönt att veta att jag slipper sånt då jag inte kommer att äta smörgåsar efter att de jag har hemma är slut. Jag har märkt att det är väldigt svårt att få tag på riktigt smör. Själv var jag tvungen att köpa en smörstav. På sätt och vis känns det skönt att i framtiden vara med och se till att smör säljer som smör i solsken. Om jag får tag på något vill säga. Jag bakade förresten bröd i lördags baserat på receptet om rågrutor som finns på kungsörnens rågsikt. För utfyllnad så de var för kletiga först använde jag grahamsmjöl. Resultatet är säkert bra för de som gillar bröd med lågt GI. Gott är det också.I övrigt har jag hamburger- och korvbröd som kommer att ätas som smörgås. Jag vet inte om korvarna och hamburgarna är så jättebra då de säkert innehåller en del konstigheter men ännu en gång så gör det mig inget. Det är inte som att jag har råd att kasta dem.

Nu har jag skrivit att väldigt långt inlägg samt kännt av hunger ett tag. Nåväl jag tänkte bara tillägga att jag har har mätt mig själv så jag vet hur jag ser ut i siffror samt tagit foton för bildbevis. Jag lägger inte upp några foton nu men kan gå ut med lite mått.

Vikt: 105 kilo

Höjd: 177 cm

BMI: 34 – Som att jag måste kolla det för att veta att jag är fet

Midja: 122

Jag har många fler inlagda i ett kalkylblad så att jag lätt kan fylla i med en veckas mellanrum. Jag är mycket mer intresserad av midjemått än vikt bör tilläggas även om det också vore trevligt att går ner i vikt. Jag bara hoppas att jag orka hålla det här uppe. Men som praktiken så är det väl mest svårt att komma igång. När det är igång borde det vara lätt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.