För många intressen

Min vän Johan frågade mig för ett tag sedan vad jag gör om dagarna, då jag tycker mig inte ha tid för bland annat Warhammer 40K som jag ännu en gång intresserat mig för. Jag har insett att svaret på den frågan är att jag har för många intressen. Om jag tar mina låter som jag gjorde med Modplug tracker samt de flesta av mina LEGO-modeller så är de gjorda mellan 1999 och 2002, intressant nog samma tid som jag gick i gymnasiet. Trots att jag var borta på dagarna så hade jag alltså tid till att det.

Sen kom arbetslösheten med all den osäkerhet det innebär. Men också många nya intressen till exempel Piratpartiet samt peakoil och dess finansiella effekter för att inte tala om WoW. En annan sak som jag drabbats av och som beskrivs väldigt bra av den här essän är att jag vill göra något perfekt. Det märks direkt inom LEGO där jag har försökt bygga riktigt stora grävmaskiner men stoppats varje gång av både brist på delar men mest av begränsningar i materialet. Den skalan jag byggde i hade passat sig bättre i Mechano.

I våras tog jag så äntligen beslutet att köpa delar för att göra musik men hittills har det inte gått så bra. Mest av allt så har jag organiserat filer samt skaffat mig ett tiotal gigabyte public domain ljudfonter, som i sig behöver sorteras. Men då Buzz inte ens använder sådana så behöver jag förstås inte ha så många, men det har jag.

Youtube har förstås en hel del bra material om prokrastinering och den här passar bra i sammanhanget.

Problemet är att när jag försöker göra något ett tag så går det bra, men går det dåligt så går jag vidare vilket gör att mycket blir påbörjat men inget blir klart. Jag har försökt skära ner på det jag gör. Jag la av med Mafia wars (ett facebook spel) samt WoW men det har inte hjälpt så mycket. Det är så lätt att fastna för något annat och sen går tiden. Sen mår jag dåligt över att jag inte orkat engagera mig, som att jag sällan är inne på skype just för att det tar för mycket koncentration från annat. Men det gör att jag missar kontakten med Piratpartiet och det vill jag inte. Suck.

Jag får skylla mycket av den här dagen på Cornucopias intressanta blogg. Läser just nu i april från i år. Bara utvalda inlägg men det tar tid. Ska försöka slita mig. De bloggar och artiklar de länkar till är något som jag borde skära ner på, men då får jag inga uppdateringar om intressanta saker. Det är svårt det där när man vill hänga med. Förhoppningsvis får jag hjälp snart. Tills dess blir det att fortsätta försöka själv.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.