Födelsedagar och städdagar

Den här helgen har innehållit både två städdagar och födelsedagar. Den egentliga födelsedagen var i lördags men igår så var festen. Men jag har städat en hel del innan för att få ordning. Egentligen var det bra att jag var tvungen att städa för det såg inte fint ut på sina ställen. Jag hade  (betalda) räkningar liggande från när jag flyttade in för att inte tala om kvitton som låg på ett annat ställe. Räkningarna sitter nu i en pärm och kvittona har häftats ihop i högar baserat på månad sorterat i datumordning. Inte för att jag lär läsa dem men det kan vara kul att ha ifall jag vill se hur mycket jag har handlat för varje månad.

Jag känner nu att jag äntligen börjar få någon slags ordentlig ordning i lägenheten. Bland det sista som ordnades var skrivbordet där jag fick bort det som kunde förvaras på andra ställen. Nu är bordet täckt av Legobitar men det är precis som det ska vara. Det sista bordet som är i statusen ”det här ska ligga här på något sätt men jag ordnar det sen” istället för ” visst det är rörigt men så blir det när man arbetar” är bordet som jag har till modellflyg. Det har inte blivit något gjort där på treveckors semestern som kändes som tre dagar.

Fortfarande är inte skrivborden till datorn helt ordnade och lär nog inte bli det på ett tag. Det är först när man gör en totalominstallation av operativsystem som man inser just hur många program man verkligen har i datorn och vilket jobb det är att återställa ordningen. Kör man sen dualboot så blir det ett till OS att fixa plus ett till skrivbord.

Något som tar tid är när det krånglar och det gjorde det. Dels vid säkerhetskopieringen av filer när jag ville vara säker på att rätt disk plockats loss, dels sen på olika sätt och sen nu med antivirusprogrammet som tvingar datorn till omstart. Gällande AV så funderar jag fortfarande på ESET Nod32 som jag som sagt har på jobbet. Ska installera en testversion för att se hur bra det är för jag gillar inte att vara utan AV.

Ska väl dra iväg ett inlägg om FRA så jag får lite besökare också, det har varit tyst nu.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.