Får man behandla autister hur som helst?

Agatha agiterar har ett inlägg som handlar om ett fall där en fosterförälder klistrat fast tabletter på sitt fosterbarns kropp och sedan slickat bort dem. Via länken kan man läsa artikeln och något som förvånar mig är att tingsrätten tyckte att det var helt rätt att göra så mot ett barn. Lyckligtvis så tyckte inte hovrätten det men straffet är på tok för lågt. Dagsböter! För vad hon gjorde mot den där stackars flickan.

Och sen så har hon tydligen andra fosterbarn hos sig, och det verkar som att de ska få vara kvar i hennes ”vård”. Vad tänker folk med egentligen. Och vad i helvete tänkte vårdpersonalen som filmade det hela med. Det är ju ett solklart övergrepp, jag skulle till och med kalla det våldtäkt och de eller den bara står där och filmar det hela är helt klart en medbrottsling. Nu blev ju kvinnan anmäld av hemmet med inget står det om den som filmade och som helt klart också borde bli dömd för att ha underlåtit att hjälpa den där flickan som förmodligen lär må väldigt dåligt. Det står förvisso att hon är utvecklingsstörd så jag hoppas för hennes skull att hon inte förstår vad som hänt.

När jag först läste artikeln så fick jag känslan av att synen på autism låter väldigt lik den kristna synen på besatta. Jag vet ett annat fall där religion troddes kunna bota autism,i det fallet ledde det till en ung pojkes död. Varför kan folk inte förstå att vi med autism/asperger inte kan eller vill bli ”botade” utan bara vill bli accepterade. Det behövs verkligen mer företag som Left is Right där asperger ses som en tillgång inte ett handikapp.

2 Comments

  1. Agatha

    Svårt fall. Om personalen inte filmat hade man kanske inte haft tillräckliga bevis för en dom? Därmed inte sagt att jag förstår hur någon klarar av att filma utan att ingripa. Och jag är helt säker på att även människor med intellektuella funktionshinder kan känna sig kränkta…

    Reply
  2. webmaster

    Det är sant, bevis behövs men ändå. Gällande kränkningen så beror det väl på just hur utvecklingsstörda de är men jag håller med att de flesta skulle säkert inte gilla det.

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.