Ett år som kristinehamnbo

Idag är det ett år sedan jag blev kristinehamnsbo. Egentligen var flytten den första mars men den dagen gick mest åt till att packa och dessutom glömde jag blogga om det igår. Jag tänkte inte ens på det förrän morsan sa det när hon ringde mig igår eftermiddag och jag tänkte blogga om det senare men glömde.

Vad kan man då säga om flytten och livet i Kristinehamn. Flytten kommer jag inte ihåg så mycket av och skälet till att jag flyttade gäller inte längre, men ändå känns det skönt att bo här. Det finns inga sådana här lugna områden i Karlskoga med sådana här hus som jag bor i. Där är det antingen någon slags villa, eller hus med många lägenheter i och många våningar, inte som här.

På grund av min dåliga sociala förmåga kan jag inte ge någon bra bild av kristinehamnare i allmänhet, men jag upplever dem inte som otrevliga på något sätt och Kristinehamn som stad är skön och lagom stor. Synd bara på den dåliga bussförbindelsen kvällstid och helger. Att åka till Drevsta från mig ser ut som att åka så väldigt långt men för att jämföra med Karlskoga så är det som att åka från övre Aggerud ner till centrum, omkring 4 kilometer, inte alls långt egentligen.

På tal om transporter så även när jag jobbade så gick jag eller cyklade till jobbet och tänker cykla omkring i år också när vädret blir varmare. Förra året hann jag aldrig utforska så som jag tänkte mig för då jag var ledig hade jag inte tid eller så var det för varmt eller regnigt. I år har jag tid så det borde gå att hitta några dagar att cykla omkring samt kolla in vandringslederna när våren kommer. Nu är det för kallt och just nu vräker snön ner. Fan jag som ska till Karlskoga i eftermiddag. Får hoppas det hinner sluta.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.