Ensamhet

Igår natt kom jag att tänka på hur ensam både jag och mamma skulle bli om jag flyttade. Det är förmodligen fel att tänka så men det gör jag ändå. Hon tyckte inte heller att jag borde tänka så, men samtidigt vet jag att flyttar jag så får hon bo i en lägenhet som hon inte tycker om då hon inte orkar med varken gräsklippning eller snöskottning. Lägg där till att vi både kommer komma hem till tomma hus, till skillnad från nu när hon kommer hem efter jobbet, eller är hon ledig så gör jag det.

Men jag är så förbannat trött på att pendla. Jag blir också trött ofta och på semestern så kände jag mig seg efter ett par dagar, det var väl allt pendlande som kändes av.

Det är så mycket att tänka på om man bor ensam som jag inte behövt tänka på för än nu. Ta bara en sån sak som mat. Nu lagar hon den mesta av min mat, den hon inte lagar är sån som bara behöver värmas i mikron. Bor jag själv så måste jag själv laga all mat. Jag som inte har lagat något sedan jag gick i skolan. Visst jag kan lära mig men det lär ta ett tag innan jag blir bra på det och till en början kommer det inte bli särskilt stor variation på det jag äter. Inte för att det är det nu heller. Eller ska jag göra som en på jobbet och helt hålla mig till mikromat. Det känns inte så lockande även om det kanske kommer bli så i början.

Ska man äta mat måste denna inhandlas och det är en annan sak jag inte gjort tidigare. Visst har jag handlat mat, men inte behövt ta hand om ett kylskåp och frys och veta vad som finns där, datumet, och mängden som är kvar innan det är dags att köpa nytt. Men övning ger väl färdighet även i detta förmodar jag.

Städning kommer jag klara av även om det inte lär bli ofta, men det gör det inte nu heller. Morsan är inte den som är extrem med att hålla rent så lite skit i hörnen är jag van vid. Jag tänkar inte ens fundera på en robotdamsugare då det kommer finnas många utrymmen en sån inte når in i. Jag vet ju hur det ser ut nu bl.a. runt min dator för att inte prata om hyllorna i mitt rum. Att möblera för att en robot ska komma åt så lätt som möjligt känns inte aktuellt.

Trädgården kommer helt klart vara mitt största problem även om jag skaffar robotgräsklippare vilket jag kommer göra. En sån kommer inte heller åt överallt så en trimmer behövs, vilket jag har dock inte lust att använda. Sen har vi alla rabatter som måste rensas. Bäst vore nog om det gick att förhindra ogräs, kanske genom att lägga plastmattor eller vad det heter för att kväva allt man inte vill ha. Att lägga in en sån är troligen en bättre investering av tid än att hålla på och rensa.

Vintertid så kommer snöskottningen vara ett gissel jag inte kommer undan, även om det går att minimera beroende på hur många gångar som finns och om de behöver vara snöfria eller om de inte används och kan låtas snöa igen. Finns det ett garage så behöver jag åtminstone inte stå och skrapa bilen som jag fick göra i vintras. Då jag sköter om snöröjningen nu så är det något jag kan en hel del om och kommer snart få in en bra strategi för hur det ska göras, men blir det för mycket så får jag överväga en snöslunga då min rygg inte orkar med hur mycket som helst.

Gällande tvättning/strykning/diskning så brukar jag få visa morsan hur maskinerna fungerar så det kommer jag snart att lära mig. Svårast blir att veta vilka plagg som går att tvätta ihop men då jag inte har så stor variation i min garderob så går det nog snabbt att lära sig. Strykning brukar morsan nu göra ungefär en gång i veckan och det samma gäller diskning så det kommer det troligen inte bli för mycket av när jag bara har mitt att ta hand om.

Nu när jag har spaltat upp det så här så känns det inte lika oövervinnligt utan som att det faktisk kan gå. Det första att göra nu är att hitta ett hus som passar mig vilket är lättare sagt än gjort, samt att ställa in sig på att vara ensam åtminstone för en stund.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.