Aspiebloggen 13 år

Det här var året jag hoppades att mycket skulle ske. Istället blev det året då mycket sköts på framtiden. Det blev förvisso året då jag ännu en gång kunde skaffa mig en bil, något som gav en frihet som jag saknat länge. Och borträknat en trasig torkarmotor i september och att jag tydligen körde sönder ett fjäderben ett par veckor efter besiktningen i december så har bilen funkat bra. Torkarmotorn kunde till slut lagas och till slut måste jag också göra något åt det något kortare fjäderbenet (det är inte akut) men jag oroar mig för de ökade kostnaderna som bilen inneburit. Förhoppningsvis ska inga större kostnader uppstå men gör det det så blir det inte kul.

Men utan den så skulle jag inte kunnat gjort mycket kul under året eller för den delen ens kunna tänka på modellflyg. I somras var tanken att jag skulle ha börjat med det på något sätt redan efter nyår men nu vill jag skjuta på det hela. På grund av en höst där ett projekt som jag återkommer till senare tog mer tid att efterforska än jag trodde så blev inte sändaren jag ville bygga klar och därför är modellflyg uteslutet för närvarande.

Jag lyckades till slut få igång min 3D-skrivare tillfälligt då jag kom på att rent glas utan tejp funkade bäst som underlag. Senare så fick jag ännu en gång problem med kalibreringen men på grund av problem med värmen i lägenheten så ville jag vänta med det. Jag tror baserat på hur det gick sist att något är snett i den så en vanlig kalibrering lär inte hjälpa så jag måste nog ta isär den. Men nog om den.

I övrigt har för mycket tid spenderats framför datorn med att leta information om saker som jag vill göra men har svårt att komma igång med eller göra klart ifall det påbörjas. Förhoppningsvis blir nästa år bättre. Men om tidigare år är något att gå efter så lär det inte ske. Men jag måste skärpa mig för jag går och mår dåligt över allt som borde göras som inte blir gjort. Det svåra är att prioritera tiden rätt. Så mycket tid har redan spillts på fel saker.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.