Aspiebloggen 10 år

Så har ett till år gått. Nu är det tydligen gått 10 år sen jag startade bloggen. Var tar tiden vägen? Jag borde göra ett ordentligt firande för bloggen men jag orkar inte och att göra något hafsigt vore fel så jag ska bara försöka sammanfatta året så gått det går. Just ork är något jag har väldigt lite av vilket märks på antalet inlägg.

I våras så ville min kompis johan att vi skulle börja med modellflyg igen. Jag har ju tidigare gjort ett försök att komma tillbaka men eftersom det var samma år som jag blev utförsäkrad och sen av med bilen så gick det inte. I år gick det något bättre. I början var vi på byggkvällarna som är på måndagar, senare så blev det dags att träna flygning. Jag lyckades på något sätt ta certifikatet trots att jag mest gick och väntade på besked från FK angående ansökan om sjukpension som till slut blev avslaget. All väntan gjorde det svårt att koncentrera sig men jag lyckades med certed mest genom att de på klubben vet att jag inte kommer att köra med bränslemotordrivet plan som det vi hade på utbildningen utan eldrivna. På sista lektionen trots att vi inte övat landningar så fick jag prova att landa en Multiplex Funcub och det lyckades utan problem. Nästa år / i år så kommer jag att köpa ett sånt plan. Sen dess har det inte blivit så många flygningar med min elseglare som jag har sen tidigare då hösten till slut dök upp. Men det är ett helt annat slags plan att flyga med så jag vill ha ett mer vanligt plan med landningsställ.

Gällande sjukskrivningen så ska jag på ytterligare ett samordningsmöte med FK och andra parter. Förhoppningsvis får AF tummen ur röven den här gången och dyker upp. Sist så var en sjuk och det fanns visst ingen ersättare så FK fick spy sina missuppfattningar oemotsagt.

Mina ben är fortfarande svullna. Vet inte om jag skrivit om det tidigare och tänker inte kolla efter. Det är garanterat lymfödem jag har och har stödstrumpor som hjälper något. Jävla trist att behöva ha strumpor på sig hela tiden. Jag har också haft problem att vänsterbenet är rött både bak och fram. Tidigare har jag trott att det hängde ihop med svullnaden men det gör det inte enligt sjukvården. Jag vet inte vad det beror på. Jag har varit på två olika ultraljud som kom fram till att det inte är en propp. Jag vet inte vad mer som kan göras. Nåväl.

Vad mer finns det att säga. Hela året har mest varit en enda lång väntan. Jag har en ny och väldigt trevlig kontaktperson. Vet inte om jag skrivit om det tidigare.

Visst ja, jag har skaffat mig ett ordentligt intresse för elektronik, speciellt saker som handlar om arduino. Håller på och försöker lära mig att programmera det, men det är svårt att koncentrera sig ibland. Jag hade vissa projekt jag inte tänker gå in på planerade innan jag började med modellflyg och har kommit på fler efteråt. Får se hur det går.

Nej det får räcka för i år. Hoppas nästa år blir trevligare.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.