Aspiebloggen 1 år

I dag är det ett år sedan den här bloggen startades. Då så hade jag aldrig tidigare bloggat och knappt ens läst några bloggar regelbundet men jag ville ändå göra det. Jag tyckte då att jag hade så många saker att skriva om så jag fick se till att inte skriva mer än ett inlägg per dag, annars skulle det bara bli många inlägg den dagen och inte så många sen. Jag bestämde också att för att hålla bloggen i gång så skulle jag tvinga mig själv att se till så bloggen uppdaterades dagligen. Det fungerade hyffsat ett tag men sen så försvann orken.

Jag visste att eftersom jag väldigt sällan skriver i min dagbok så ska jag ha en blogg så måste den uppdateras dagligen så jag inte glömmer eller tycker att jag inte vill utan jag måste vara noggrann. Det gick så där medan jag var på Activa, men när jag fick jobb så gick det sämre. Det var då tror jag som jag kände att jag inte orkar hålla på och uppdatera dagligen. Eller så var det på semestern, ja så var det nog. När jag hade semester i somras så kände jag att jag inte visste alltid vad jag skulle skriva om och då kunde det dröja flera dagar innan jag skrev något.

Men riktigt så noggrann var jag inte alltid. WordPress har en funktion när man skriver ett inlägg där man kan ändra tidsstämpeln på ett inlägg. Det betyder att det här inlägget skulle kunna skrivas när som helst och inte alls den tid som visas. Nu har jag inte ändrat tiden på detta inlägg och den sena tiden det skrivs är ett bevis på min oförmåga att ta tag i saker och ting. Jag har tänkt hela dagen att jag ska skriva det här inlägget men det blev liksom inte av förrän nu. Men gällande tidsstämpel så hände det att jag kom på dagen efter att jag glömt att skriva ett inlägg och då kunde jag ändra tiden så att det såg ut som att jag skrivit det dagen innan, trots att så inte var fallet. Så viktigt var det för mig att det skulle komma något nytt varje dag. Men ju mer tiden gick och ju mer jag jobbade, desto mindre lust fick jag att skriva.

Till slut så kände jag att det var vansinne att hålla på och tvinga fram något varje dag för så kul var det inte.  De flesta dagar kunde jag sitta och fundera över vad jag gjort den dagen och hur jag skulle skriva om det, därav varför de flesta inlägg skrevs runt 21.00 och senare för först då hade jag gjort något efter att jag kom hem. Nu för tiden så skriver jag när jag har något att berätta och när jag lyckas släpa mig in på bloggen. Jag kan inte säga till datorn då de flesta dagar spenderas sittandes vid datorn. Jag tycker inte det är så himla intressant att kommentera nyheter, annars så skulle jag säkert få fler besökare om jag gjorde det, men mest av allt så har jag inte tid.

Skulle nog ha skrivit något annat men kan inte komma på det just nu. Nåväl grattis Aspiebloggen ett år. För att fira så kommer här länkar, dels till det allra första inlägget, dels till det första riktiga inlägget som skrevs dagen efter, eller egentligen samma dag men efter att jag hunnit sova.

http://blogg.tommyeriksson.se/2007/01/01/aspiebloggen-ar-startad/

http://blogg.tommyeriksson.se/2007/01/01/att-onska-gott-nytt-ar/

Vad kan man säga om fortsättningen. Jag vet inte annat än att det är varit en oftast trevligt upplevelse och hoppas att jag orkar hålla den här bloggen levande ytterligare ett år. Nästa år ska jag se till att skriva krönikan tidigare på dagen så jag är mer utvilad. Tack till de få men oftast trevliga besöker som kommenterat mina inlägg. Ni ger bloggen liv åt något som annars är väldigt enkelriktakt.

1 Comment

  1. Pingback: Grattis bloggen 2 år och hejsan 1984 | Aspiebloggen

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.