Året då ekonomin störtdök

Och så är ytterligare ett år över. Jag kommer inte ihåg hur mycket pandemin påverkade början av året då det känns som att den jämt bara finns där men kanske hade den inte så stor inverkan trots allt. De farhågor om miljontals döda som fanns visade sig vara överdrivna och mer och mer börjar jag känna som att stora misstag begicks i hanteringen av det hela. Men det får vänta till ett annat inlägg när jag väl kunnat tänka igenom det hela.

På vårkanten just när vintern började att släppa så drabbades jag av en väldigt kraftig och mystisk ryggvärk som gjorde att jag stundtals knappt kunde röra mig annat än försiktigt då det kunde hugga rejält när som helst. Jag vet fortfarande inte vad det berodde på men spekulerade något att det kunde ha med min över 20 år gamla säng att göra. Tack vare att min syster hjälpte mig med ett lån så kunde jag skaffa en ny och även om det var kul så hjälpte det inte.

Att resa sig ur sängen var väldigt jobbigt samt även att rulla runt i den, något som sker när jag vänder mig om då jag sover vänd inåt. Vissa hugg var så kraftiga att jag trodde ryggen skulle gå av mig. Till slut kontaktade jag vården fast inte om ryggen utan om att mitt vänsterben blivit mer svullet än normalt och jag hade också ett sår på det. Såret försvann snart och svullnaden gick ner efter några antibiotika-kurer. Jag borde ha börjat skriva det här inlägget tidigare på dagen då det är mer att skriva om min hälsa, till exempel det faktum att jag nu har fått diabetes och de kostomläggningar som skett på grund av detta men det får vänta till ett annat inlägg någon annan dag.

En annan sak som får vänta är att de gitarrer som jag har hållit på att bygga under några år är äntligen klara. Jag började att bygga en stor med 2 halsar men insåg att jag inte skulle kunna ta med den till camp nova för att lära mig att spela på den så jag började att bygga en mindre som är mycket lättare. Jag började så smått att lära mig att spela på den för ett någon månad sen och inte mycket har skett sen dess. Nackdelen med att bara göra det en gång i veckan och gitarr är inte lätt att lära sig. Men jag får återkomma med ett längre inlägg om det med bilder.

Vad mer har hänt under året? Inte mycket tack vare den där förbannade ryggvärken som har blivit mycket bättre men inte släppt helt så det finns inte mycket att skriva. Tanken var att jag skulle ha sålt min cykel under året då den mest bara står. Men innan så sker så vill jag cykla något på den men det gick inte då ryggvärken började precis när snön smält. Förhoppningsvis så ska det ske under nästa år.

För motionens skull så har jag skaffat mig ett löpband som används några gånger i veckan. Tanken var att det skulle användas dagligen men det har inte skett än. Jag vet inte om det har med det att göra men när jag först skulle börja använda bandet så använde jag ett gammalt på skor och efter det så har jag haft ont i höger hälsena. Jag har sen dess skaffat nya skor att använda på bandet då mina uteskor har svart sula som inte lämpar sig att använda i mitt vardagsrum där bandet står. Jag har också återkommande problem med fotvårtor. En har nyss kommit bort men då dök en till upp och det är inte något jag kan åtgärda själv utan jag måste vänta tills jag träffar något som kan hjälpa mig med det. Suck min hälsa är inget vidare just nu. Den nya vårtan gör att det värker när jag sätter ner vänsterfoten så därför är jag inte så förtjust i tanken att använda går mer än nödvändigt.

Jag har spenderat på tok för mycket tid och pengar på aktionssidan Tradera. Jag har börjat sälja av de Lego-satser som mest står för att fokusera mer på Technic-lego. Jag har fortfarande en hel del kvar att lägga ut men vill ta en paus nu i några veckor innan jag lägger ut något nytt då det tar en väldans tid att kolla igenom vad som ska säljas och göra en bra annons.

Nåväl det får räcka för den här gången. Mer kommer någon annan gång.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.