Ändrade rutiner för spam

Tidigare har jag gjort så att jag gått in på sidan med spam som Akismet samlat ihop och sen skummat igenom den för att se om något där inte var spam. Det blev i längde väldigt jobbigt så nu har jag bestämt mig för att helt enkelt radera alla kommentarer som kommer in i Akismet. Jag har helt enkelt tröttnat på alla konstiga kommentarer med vad som kanske skulle bli en bra historia om bara inte var tredje ord var utbytt mot ett läkemedel eller annan kemikalie. Jag fattar inte vad de får ut av det. Sen så finns hju förståss porrkommentarerna med bara massa länkar i.

Det går att ställa in WordPress för hur många länkar ett meddelande får ha innan det betecknas som spam. Den gränsen låg från början på 2 länkar men det ledde till att riktiga kommentarer fastnade så jag har ändrat det till 5. Sett till de flesta spamkommentarer så skulle jag kunna lägga gränsen på 10 men det är riskabelt. Nu ska jag köra en backup på bloggen, det var ett tag sen.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.