+20 regeln

Den absolut viktigaste trafikregel som finns är +20 regeln. Tyvärr så är vissa trafikskolelärare starkt emot den och de eleverna får då inte lära sig den och kommer för all framtid begå oförlåtliga regelbrott i trafiken.

+20 regeln är väldigt lättförståelig och lyder så här: när helst du ser en hastighetsskylt, lägg då till 20 km/h på den hastigheten. Mao om skylten säger 30 åk då i 50. Säger skylten 50 åk i 70 och så vidare.

Jag fick aldrig lära mig denna ack så viktiga regel och har alltså hittills kört på tok för långsamt och undrat varför alla andra åker så fort. Men igår så hamnade jag av en slump på wikipediasidan om detta. Adressen är http://sv.wikipedia.org/wiki/+20regeln. Nu vet jag vad som gäller och hädanefter kommer jag följa den.

—————————————————-

Det här inlägget har 2 syften. Det ena är att visa att aspisar visst förstår sig på ironi beroende på sammanhanget, dels för att det verkligen verkar finnas en +20 regel. Jag tänkte på det i dag när jag ännu en gång var ute på en 70 väg, något som känns konstigt när jag är van vid att pendla på 90 vägar. Men iaf så verkade de som hade bråttom köra i just 90, precis som de som kör om mig på väg till jobbet verkar köra i 110.  Lyckligtvis finns det undantag.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.