Vad kostar det att vara laglig

En väldigt trevlig sak med att vara på Piratpartiets IRC-kanal är all den information man annars hade missat. En sådan sak är Eftersnack från igår. Där handlade det om de nya ”skivbolagen” och hur marknaden ser ut och kommer att se ut. En punkt som nämndes omkring 20 minuter in i programmet är vad det skulle kosta att fylla en MP3-spelare med lagligt inköpt musik.

Om den spelaren rymmer 30.000 låtar vilket många gör så betyder det att musiken på den spelaren kommer att kosta 300.000 kronor. Det är likvärdigt med många bilar! Vilken ungdom har de pengarna att lägga på musik eller något annat för den delen?

Det här har uppmärksammats tidgare i debatten, bland annat för några år sen  i ett program (uppdrag granskning) pratade man om möjligheten att låta tillverkare av MP3-spelare stå för kostnaden av musiken. Personligen tycker jag det i alla fall är betydligt bättre än den kassettskatt som bland annat läggs på hårddiskar, cd/dvd-skivor och troligen också MP3-spelare och om jag minns rätt USB-minnen men där är jag osäker. Det är pengar som går direkt ner till de stora skivbolagen även om skivorna inte används för att bränna musik, eller även om den musiken är lagligt inköpt. Det är pengar som på ett eller annat sätt betalat för IPRED och liknade lagar. Jag säger bara: Slopa kassettskatten nu! MP3-spelare är jag osäker på men annars så ska den bort. Nej den ska bort från allt. De får väl skapa affärsmodeller som fungerar eller gå i konkurs. Kanske kommer The swedish model bli det största (enda) svenska skivbolaget i framtiden, men vad gör det?

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments

  1. Robert Andersson

    Vi kan ju samtidigt införa mikrovågsugn-skatt till stöd för restaurangnäringen. Tänk på alla kockar och smörgåsnissar vars karriärer och livsförsörjning som står på spel.

    Reply
  2. Tommy Eriksson

    Nej det tror jag inte är någon fara med, men däremot borde försäljning av städutrustning till hemmet förbjudas. Har ska annars städföretagen kunna få några jobb. 🙂

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.