10 comments on “Utlösare för en global kreditbomb

 1. Bästa man kan göra är att kontakta våra politiker, jag har gjort det och fler bör göra det. Det bästa är att få lokalpolitiker och riksdagspolitiker från egna regionen att förstå vad som faktiskt är på väg att hända. Kontaktuppgifter finns på riksdagens hemsida http://www.riksdagen.se
  .-= MFC´s last blog ..S.O.S. Euro is sinking! =-.

 2. Jag har inte särskilt stor tro till våra politiker när det gäller den frågan. Deras väljare gillar evig tillväxt och därför kommer de bara att prata om sådant.

 3. Nä det ligger nog mycket i vad du säger men åtminstone kan man hålla politiker ansvariga när den dagen kommer för nog vet de vad som är på gång. Dumma må en del politiker vara men så dumma är de nog inte så de inte förstår vad som är på gång.
  .-= MFC´s last blog ..S.O.S. Euro is sinking! =-.

 4. Visst de kanske förstår vad som är pågång, men i så fall var är handlingarna. Men jag har nog blivit luttrad sen min tid i Piratpartiet. Jag kan knappt läsa PP-bloggar längre utan att se något inlägg om politiker som vill radera allt vad rättssäkerhet är till förmån för företag som inte har något framtid. Därför tvivlar jag på att politiker kommer att vilja stå för vad de har orsakat. Troligen lär de skylla på wall street och riksbanken.

 5. Det enda man kan göra är att se till sitt ”eget hus” och de vänner och bekanta man har. Politiker kommer att överge oss när den här finanskrisen presenterar sitt sanna jag. Man ska komma ihåg att vi står inför mycket stora händelser både politiskt, ekonomiskt och socialt.

  Mitt bästa tips och alla mina bekanta, vänner och släkt har fått detta tips.

  1. Betala av ALLA lån och krediter i den mån det är möjligt
  2. Ta INGA nya skulder och/eller krediter
  3. Sanera ekonomin, även om om idag har så man går runt.
  4. Göra sig av med alla onödiga räkningar. Onödigt i detta fallet är allting man inte absolut behöver ha.
  5. Spara pengar! En buffert.
  6. Se till att ha kontanter på ett säkert ställe utöver eventuellt sparade medel
  7. Investera i något som kan stå emot inflation, exempelvis silver och/eller guld.
  8. Se till att skaffa marginaler i ekonomin.
  9. Om möjligt ställa bilen och börja cykla om man inte har för långt till jobb/skola.
  10. Alltid ha en matreserv/ranson på några dagar eller en vecka.
  11. Förbereda sig på att myndigheter och organisationer slutar fungera p.g.a stora geopolitiska händelser.
  12. Se till att skriva ned på papper alla viktiga telefonnummer till myndigheter, familj, vänner och bekanta som man har lagrat i mobil och på andra ställen där det lagras digitalt.
  13. Lita inte på banken! Var beredd på att flytta pengarna eller ta ut dom.
  .-= MFC´s last blog ..Anders Borg Antyder Skattehöjningar (Inför Finanskrisen Version 2.0) =-.

 6. 1. på väg.
  2-5. avklarade men mer kan säkert göras.
  6. görs så snart besparingar finns.
  7-8. se 6.
  9. är jobblös och har bilen någon gång i veckan.
  10. vana sen jag flyttade hemifrån.
  11. Förbereder mig mentalt en så länge.
  12. Dör mobilen har jag andra problem men bra poäng. Värt att göra.
  13. Låter bra. ICA-banken tror jag lär klara sig bäst ett tag men snart kommer jag behöva ett bankfack till punkt 7 och då vet jag inte vilken bank jag vågar lita på, bara att Swedbank och SEB inte är på den listan.

  Gällande förberedelser på katastrofer så är det inte så kul att bo i en lägenhet med fjärrvärme. Jag är ju ordentligt beroende av el för min uppvärming så i en framtid med osäkrare elleveranser kommer jag att få det kallt. Jag tror inte KBAB blir så glada om jag tänder eldar här inne. Kanske ska jag lobba för införskaffande av vedspisar, men jag ser inte det som troligt. De tecken som finns är troligen inte tillräckliga för att övertyga folk om skalan på de kommande problemen. Det om något är ett problem när det gäller att varna andra inför det som kommer, få lär tro på en och inte de som verkligen måste det.

 7. Men hur jag jag följa alla bloggar utan internet? 🙁 Du har en poäng där, tyvärr tillåter inte min ekonomi ytterligare en månadskostnad så jag avvaktar. Dessutom så är den enda ickemobila telefon jag har trådlös och det är inte så bra om strömmen går. Undrar om det finns kontantkort för fasta telefoner?

 8. Man gör det man kan, mer kan man inte göra. Min punkterade lista är MIN lista. Man får göra helt egna avvägningar vad man kan och inte kan göra och vad man vill göra osv.

  Det finns enklare telefoner som får sin ström från telefonlinan så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.