11 comments on “Snöröjning och Peak Oil

 1. ”…om jag tar 75% av lönen på Lir så är jag i stort sett i på samma nivå som jag får nu via aktivitetsersättningen. Varför ska jag då jobba”

  Jävla parasit, what comes around goes around!

 2. Du har inte funderat på att bidra något till samhället? Det kanske kommer en dag då vi andra inte längre kan tänka oss att försörja dig?

  • Och om samhället inte låter mig bidra på det sätt jag kan då. Alla är inte supersociala personer som älskar att jobba ihjäl sig. Dessutom kommer vårt samhälle få stora problem inom något årtionde så min försörjning lär inte bli särskilt permanent oavsett vilken jag väljer.

 3. Vännen! Här kommer lite omprogrammering till dig:

  1) mega gargant + legomodeller =/= (är inte lika med) mening i livet

  2) det är bättre att ta vilket jobb som helst (t.ex. promenera grannens hund eller skotta hans uppfart) än att sitta på sin röv och lyfta a-kassa/socialbidrag)

  3) punkt 2 kan bidra till att göra dig skuldfri och ge dig s.k. egna medel att bygga upp en guldreserv (dessutom verkar inte den stora kraschen komma riktigt ännu, jag skulle vänta med att köpa guld till det har sjunkit något i pris)

  4) punkt 2 bygger dessutom s.k. socialt kapital vilket minskar risken att grannen tar livet av dig och kokar soppa på dig vid den ”stora kraschen”

  liten ordlista:

  egna medel = pengar du inte har fått av socialen
  värdighet = karaktärsdrag som är direkt kopplat till förmågan att försörja sig själv och inte ligga andra till last
  förtidspension = en illusion

 4. 1. Mitt liv må inte vara det bästa men inte ens jag tycker att LEGO är meningen med det, det är en hobby.

  2. Och om jag inte kan få betalt av min granne då eller inte gillar hundar. Då jag bor i lägenhet så finns det inga uppfarter att skotta. Inget av detta lär knappast ge mig tillräckligt betalt för att ha råd att bo kvar. Om jag skulle få A-kassa så skulle jag tvingas ta ett jobb snabbt, därav skälet till att jag inte har det. Soc vill jag inte ha något att göra med om det går att undvika.

  3. Om euron och dollarn överlever det här året så kanske du har rätt, men jag köper hellre för tidigt än försent. Det är en försäkring för framtiden, inte ett sätt att tjäna pengar.

  4. Jag har flera grannar och den med hundar är den jag är minst rädd för. Nej det är inte bara de närmsta grannarna som oroar mig utan snarare alla personer i sina överbelånade villor. De lär få det svårt långt innan mina grannar i hyresrätter får det. Dessutom tror jag inte att kannibalism blir så vanligt.

  Ordlistan säger att du tycker att bara de som jobbar är fullvärdiga människor, alla andra är det inte. Vilken taskig människosyn du har.

 5. Hej om du vill skulle du kunna länka till oss, vi har en egen hemsida där vi behandlar Peak oil. ASPO Sverige är en lokalavdelning till ASPO International.
  Sedan använder vi samma thema till WordPress.

 6. Mikael Från LiR här, själv är jag i nuläget i ett ”arbetsmaknadspolitiskt projekt” som innebär att arbeta heltid gratis åt företag som inte vill anställa personal.

 7. Hej micke, det låter inte trevligt. Hoppas du får anställning till slut. Själv ska jag börja på ett projekt som heter UMA som KPS arrangerar. Det börjar på måndag och jag tänkte skriva mer då.

 8. Pingback: 2010 in review « Aspiebloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.