Självrannsakan

Det är bara att inse fakta, jag är min egen olyckas smed. Jag går och mår dåligt, inte pga vad folk säger till mig, utan vad jag säger till mig själv. Visst jag fick hjälp under många år men det i sig var många år sedan. Samtidigt så har jag ju ett jobb så positiva saker händer ju faktiskt. Problemet är att under en himla massa år så har det inte varit så och till slut så fastnade jag i en dålig spiral.

Det har varit en tuff vår med alla de tankar jag haft. Det har varit lätt att fastna med annat än det jag tänkte mig. Efter en hel del bekymmer med linux så är jag nu klar och idag kom jag fram till att mycket som skulle göras var klart och jag hade tid att ta mig an sådant som blivit liggande. Men jag fastnade för aspergerforumet istället. Ett trevligt ställe men tyvärr något som kan ta mycket tid då det finns mycket att läsa.

I morse lästa jag Modellflygnytt som kom för ett par dagar sedan men det kändes konstigt då jag inte ens rört ett modellflygplan på flera månader. Jag har ju en del att göra på den fronten. Ett plan behöver fortfarande får vingarna glasade och det måste göras noggrant och lär ta tid. Jag som tycks ha väldiga problem med att satsa lång tid på saker nu för tiden. Sen har jag ett annat plan som inte flugit sedan i augusti trots att vädret ibland varit fint. Jag måste se till och flyga det snart. Problemet där är att jag vill nog flyga simulator först och vem vet om den fungerar till linux. Gör den inte det så måste jag starta om i windows vilket är krångligt.

Varför skjuter jag så ofta på saker. Jag retar mig själv när jag gör det ändå är det så lätt. Jag må vara min egen olyckas smed men det vore trevligt med hjälp att ta sig ur den onda spiralen jag är i nu. Samtidigt så vet jag att bara jag själv kan få mig att sluta må dåligt. Men hur.

Tillägg skrivet 2007-05-18 kl. 08.00

Igår glömde jag att skriva om musik. Meningen är ju att keyboarden ska användas för att mata in noter i ett program där jag kan ändra om det blir något fel. Problemet annat än att det inte fungerar under linux, är att min keyboard likt många andra i den prisklassen har flera hundra ljud, ljud som inte hörs om bara noter spelas in. Valet i så fall är en vanlig ljudinspelare som spelar in ljudet men inte noter. Då kan jag inte ändra på annat sätt än att spela in det igen. Det har fått mig att tveka och inte kommit igång trots att det bästa jag kan göra skulle vara att sätta mig vid keyboarden och bara trycka tills det låter någorlunda bra. Jag lyssnade på Plej keyboards låtar men ingen var särskilt intressant så jag lär nog inte fortsätta med den kursen.

3 Comments

 1. Ängla

  Ja, att skjuta på saker det är många bra på, inte bara du.
  Ta den tid du behöver och försök att inte stressa upp dig. Det är ju ändå ditt val, när du vill göra det, eller när du vill skjuta upp det.
  Att glasa in vingarna, hur lång tid tar det? Går det att göra i etapper kanske?

  Önskar dig en god natt,
  och hoppas att du snart är på väg uppåt i spiralen!

  Reply
 2. webmaster

  Jag blir stressad av att veta vad jag har att göra även om det inte måste bli gjort inom en viss tid, och sedan arg för att jag inte tar tag i det. Att glasa vingarna borde inte ta mer än några timmar beroende på hur det går men det tar naturligtvis mycket längre om jag inte gör något på lång tid.

  Tack för den önskningen.

  Reply
 3. Pingback: Aspiebloggen » Arkiv » Jag är värdelös på förändring

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.