Saker jag kommer att sakna när jag bor i lägenhet

Precis som det finns saker jag inte kommer sakna så finns det saker jag kommer sakna. Den viktigaste måste helt klart vara:

1. Ansvarsfriheten

Nu är det inte mitt jobb att se till så att alla räkningar för huset blir betalda, det sköter morsan, men sen så kommer jag få ta ansvar för att hyra och sådant blir betalt. Jag har räkningar nu med som måste betalas, bland annat billånet, men då kommer jag ha många fler som måste betalas i tid. Den enda räkning på sistone som orsakat problem var den första avbetalningen på billånet som jag missförstod som en upplysning när det i  själva verket var en avi som ville att jag skulle överföra pengar till ett visst konto. Några dagar efter att den skulle ha varit betald fick jag en påminnelse och var då snabb att betala. Sen dess så har jag inte missat några betalningar och den enda påföljden av mitt misstag var en dröjsmålsränta. De flesta av mina räkningar är förresten på autogiro så de behöver jag inte oroa mig för.

En annan sak som jag inte behöver ta ansvar för är matinköp då morsan jobbar i butik. Hon har varit sjuk ett par dagar så jag fick åka och handla. Sen så blir det upp till mig att hålla koll på vad som behövs och vilket datum som det som är hemma håller. Nu gör jag förstås en del sådant nu med men då så blir det helt upp till mig. Till skillnad från morsan så tänker jag inte handla dagligen utan någon gång i veckan får räcka. Bäst att undvika impulsinköp så gått det går.

Städning är en annan sak som jag nu mestadels slipper. Det är meningen att jag ska dammsuga i källaren men det sker sällan. Inte heller tvättar jag kläder eller rengör fönster. Morsan tvättar ungefär varannan vecka, men då brukar hon tvätta omkring 2-3 maskiner den dagen. Hur jag ska göra vet jag inte, då menar jag mellan att skaffa tvättmaskin eller hyra in sig.

Tydligen måste man också skaffa en diskmaskin. Jag trodde att det ingick men enligt de vars lägenhet jag kollade på så gör den inte det. Då ska man ut med den kostnaden också. Något säger mig att man tjänar mer på att ha en maskin än att diska för hand. Och ifall någon undrar så kan jag faktiskt diska för hand. Jag gör det varje dag på jobbet.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.