Peak oil räddar oss från FRA-lagen

Nu när regeringen ser ut att rösta igenom den fruktade FRA-lagen så tänkte jag att det var dags för lite goda nyheter.

FRA kan bara skanna den datatrafik som finns. När effekterna av peak oil gör sig kända så kommer ingen att oroa sig över vad FRA skannar då datorer inte kommer vara lika viktiga längre. Andra saker kommer vara betydligt viktigare som att hitta mat och att ha någonstans att bo. FRA-lagen kommer med andra ord vara helt och hållet värdelös.

Ifall någon undrar om jag blivit spritt språngande galen så kan jag inte ge ett bra svar. Ingen som är galen ser väl sig själv som det. Vad jag kan säga är att efter att ha sett ytterligare två dokumentärer om peak oil, denna gång Crude Impact och Escape from suburbia, så kände jag ett stort behov av att se ljuset i tunneln. Detta är verkligen inte lätt med ett sådant ämne.

Att känna till om peak oil känns ungefär som hur det skulle kännas att veta om matrix om man befann sig där. Nu är ju matrix bara filmer men jag kan ändå förstå känslan. Samtidigt så är det väl bäst att ha kunskapen om det och kunna förbereda sig.

Det jobbigaste med att känna till om peak oil är att man vet med säkerhet att det ska komma och att konsekvenserna blir eviga, men det är nästintill omöjligt att veta när det börjar. Tills dess så kan man inte göra så mycket annat än att leva livet i väntan på katastrofen.

Till de som läser det här och tänker kommentera, vänligen se dokumentärerna först. Den första reaktionen kommer att vara förnekelse. Ämnet peak oil är så stort och omdanande för vårt sätt att tänka att förnekelse är omöjligt att motstå men försök. När man ser vilka kunniga personer som uttalar sig om peak oil, sådana som Matt Simmons, så inser man snart att det här är inte någon lögn eller påhittad historia, det här är sanning.

Men i början kommer förnekelse vara det enda möjliga. Det är helt enkelt för stort för att kunna smälta in så låt det ta tid. Se mer än en dokumentär, det finns flera. Till slut kommer det fastna. När det har gjort det så gäller det att inte fastna i panik eller passivitet. Just nu är jag någonstans i närheten av passivitet, mest för att jag inte vet om jag kommer orka kämpa mig igenom svårigheterna. Beslutet kan inte fattas nu så därför kommer jag att vänta tills de verkliga problemen börjar. Först då kommer det bli nödnändigt att göra det. Tills dess kommer jag fortsätta leva mitt liv som att världen aldrig kommer att förändras, hur annars skulle jag stå ut.

Det här är inget jag kommit på nu. Det var ett par år sedan jag såg första dokumentären i ämnet. Det var ”The end of suburbia”. Senare såg jag ”If the oil runs out” och efter det kom Oil crash. Det finns som synes ett antal dokumentärer underbyggda av fakta inte tomma påståenden. För den som inte vill köpa eller ladda hem dokumentärerna ifråga kan alltid läsa Lifeaftertheoilcrash.net. Om det verkar som att filmerna inte är välgjorda så ta en titt på vad den hemsidan skriver och läs dess källor. Fortsett sen att tvivla om det känns bäst, men försök åtminstone vara mentalt förberedd på vad som kommer hända, så mycket kommer till och med jag kunna förbereda mig även om det skulle kännas bättre att inte veta något alls.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.