Mer gjort inför flytten

Sakta men säkert så förbereder jag mig för flytten. Förut så gjorde jag adressändringen och nu funderar jag på om jag ska teckna hemförsäkringen nu eller vänta. Problemet med den blir att jag inte vet var papperna skickas; hit eller till den adressen jag anger. Förmodligen det sistnämnde så jag avvaktar.

Då flytten sker 1:a mars så funderar jag på att ta ledigt den 3:e så jag har mer tid att göra i ordning saker. Visst det kommer finnas saker att göra under en längre tid men då hinner jag lite mer i alla fall. Lördagen lär bli rätt så rörig så en extra dag vore inte helt fel. Packning före kommer jag hinna göra helgen innan och sedan på kvällarna under veckan.

Gällande inköp så är det mycket jag inte kommer behöva köpa för morsan har mycket hon kan avvara, bland annat en hel del tallrikar. Bestick och glas tänkte jag leta efter på loppis nu till helgen. Igår så la jag en beställning på en ny dator åt morsan och passade på att beställa en router och en IP-telefon. Routern med mera är en Netgear DG834Swe som jag ägt en tidigare men sålde för ungefär ett år sen för jag inte längre behövde den och då köpte jag en som bara är en router (RP614) då den inte kunde användas som det utan modemet. Synd att jag inte visste det här då. Jag funderade länge på om jag skulle skaffa ett modem som jag måste ha och koppla det till routern eller en alltiett låda och det som avgjorde var ett router+modem tar upp mer plats där de ska stå och så kräver de 2 strömuttag så det blev en alltiett och gamla routern kommer nu hamna i arkiv tills dess att den antingen behövs igen eller säljs.

Som telefon hade jag tänkt mig en Siemens C450 IP men då jag inte vill beställa från mer än ett ställe och ingen lokal butik har den så blev det istället en Siemens Gigaset S675 IP. En dyrare telefon men förmodligen värd pengarna och dessutom behöver jag inte betala en massa extra frakt. En teori är att den åtminstone ska gå igång via gigaset.net då jag inte har något IP-abbonemang just nu och routern står på ett helt annat våningsplan än telefonen som vi använder som basstation, en Doro 520+1. Om jag förstått det hela rätt så kommer jag få problem att ringa till andra som inte har gigaset.net medan ställer jag telefonen vid basstationen till den andra telefonen, där första jacket är, så blir den bara en väldigt dyr telefon. Men det är möjligt att det inte går via internet men det märks då. Den kommer funka efter flytten så mycket vet jag.

Gällande det så har jag ännu inte beställt något internetabbonemang. Jag vet inte där heller var papper och annat skickas men rimligtvis blir det till den angivna adressen som i så fall skulle bli dit jag flyttar. Kanske kan jag komma åt lådan några dagar innan flytten så jag kan göra anmälan veckan innan jag flyttar. Även om jag inte kommer ha datorn igång ordentligt de första dagarna så vill jag ändå inte vänta för länge på internet så jag vill inte göra anmälan när jag flyttat.

Två riktigt store utgifter som jag kommer få blir diskmaskin och dammsugare. Morsan säger förvisso att jag inte behöver oroa mig över dammsugare det första jag gör men risken finns att det blir smutsigt när flytten sker och det är smidigare att dammsuga upp det än att sopa, beroende på hur stora ytor som ska rengöras. Ett krav jag har på dammsugare är att ljudnivån ska vara under 80DB. Problemet är att det är väldigt svårt att hitta en som inte kostar runt 2000 kronor om den ska vara så tyst. Kanske är det bäst att tänka långsiktigt och ta en rejäl. Morsan har en Electrolux Ultra silencer (kommer inte ihåg numret) som funkar bra. När den är på så hör man att det suger rejält nere i munstycket samtidigt som motorn är tyst.

Diskmaskin vill jag ha, även om jag diskar sällan. Eller egentligen trots detta. Något säger mig att det går åt mindre vatten att ha det än att diska för hand även om man inte gör det under rinnande kran. Just för att man kan vänta och diska när man har mycket. Den kommer jag förstås inte skaffa före flytten.

I vardagsrummet så kommer jag vilja ha fördraget på kvällen och så. Skulle känna mig väldigt uttittad utan det. Frågan är vad som blir billigast och bäst. Persienner eller mörkläggningsgardiner eller någon slags jalusi.  Såg att cheapy här i stan har utförsäljning på sådana. Det blir något att fundera över. Nu känner jag mig seg igen och dessutom är det snart dags för Plus så jag ger mig nu.

2 Comments

  1. climboholic

    Bjussar på ett tips till! Jag är ganska ljudkänslig (tinnitus) och dammsugare är nåt jag inte klarar av riktigt så innan jag hade råd med en ultra silent så använde jag hörselproppar! Funkade rätt bra!

    Reply
  2. Tommy Eriksson

    Ska fundera på saken. Jag kommer nog vänta med diskmaskin och se hur det går.

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.