4 comments on “Jag vill flytta

 1. Jag hade planerat att försöka få jobb i Norge och bygga lite buffer där. Vad tycker du? Är det en god idé att packa sitt pick o plock och försöka söka lyckan utomlands innan det smäller på riktigt?

  • Det är svårt att säga faktiskt. Själv skulle jag aldrig våga det men så skulle jag knappt våga flytta någon annanstans. Det finns helt klart värre ställen än Norge att bo på och med tanke på att de exporterar olja så klarar de sig något bättre ekonomiskt. Om inte USA väljer att invadera dem vill säga, men det är inte trovärdigt. Nej nu är det inte bra med konspirationer.

   Jag vet inte hur arbetslösheten ser ut där men jag tror inte den är så stor. I övrigt så är det väl mest en fråga om du tror du klarar att flytta till ett annat land och om du har någon erfarenhet av kulturen där.

   Sen är det frågan med pengar. Vad tycker AF eller FK om att du sticker utomlands? Eller har du så mycket pengar undanstoppade så att det kvittar?

   För att få komma dit så behöver men troligen pass och jag vet inte om det går att få ett jobb om man inte är medborgare. Att ansöka om sånt tar tid och kostar.

   Sen vet jag inte när kollapsen kommer och hur svår den blir. Jag må höra en hel del från utlandet, men det mesta där är från amerikaner och de kommer verkligen få det tufft. Sverige och Norge tror jag klara sig bättre. Dyrare livsmedel och högre arbetslöshet är de tecken man lär se. Det kommer att drivas av priset på drivmedel som också kommer att öka vilket drabbar alla även om man inte har en bil.

   Själv har jag en plan för min semester, läs mer i det inlägg jag ska skriva nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.