Jag hatar min bil

Inte nog med att den slurkar i sig soppa, nu tycks den och dricka rejält med olja. Hur annars kan man förklarar det faktum att varningslampan lös i morse och gav mig panik. Jag väntade några långa sekunder på att den skulle släckas vilket den gjorde så läget är inte akut men ändå. Det var bara en månad sen om ens det sen jag senast fyllde på. Verkar som att jag bör göra den där servicen fort för så här kan jag inte ha det. Men sånt är dyrt, dessutom så kanske det inte hjälper utan något annat är fel.

Om jag bara hade råd att byta. Problemet är att i den prisklassen tycks varannan förbannade bil ha en motor på 2 liter eller mer samt vara en kombi och jag vill inte ha något av det. De andra är oftast från 80-talet och kräver säkert en massa reparationer. Nej en liten smidig bil med snål motor ska det vara. Men automatlåda och ett pris runt 20K som säljs av en bilhandlare inte en privatperson. Om jag bara hade råd att gå upp till 50k, då skulle standarden vara högre. Har man suttit i en sigma så vill man inte köra vad som helst.

En annan sak som är skrämmande är de 2 rätt så stora hål som finns i vägen jag åker på. Ett finns på en bro i Kristinehamn, det andra i Karlskoga. Båda är av typen man inte vill köra ner i. Undrar när de ska lagas. Alltid är det nått som krånglar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.