Hoppas värmeböljan slutar snart

Jag klarar inte mycket mer värme nu. Det går inte att göra något utan att bli svettig, man måste ha fönster öppna vilket släpper in ljud och det är svårt att tänka. Folk som härstammar från medelhavsländerna tycker säkert det här är skönt men utan att ha gjort en släktforskning så kan jag direkt säga att jag härstammar från vikingar och inte har anlag för värmeböljor av det här slaget.

Jag kommer inte ihåg om det har varit så här tidigare år eller om det är en konsekvens av global uppvärmning men jag har inget minne av så här varma somrar vilket jag borde ha kommit ihåg så det är nog nytt. Det samma gäller vintrar som börjar senare, slutar senare och aldrig blir så snörika som förr i tiden. Visst är det kul att det är mindre att skotta men ändå, något är annorlunda.

Jag har inte ändrat synpunkt och tycker fortfarande att peakoil är ett värre hot för att inte tala om FRA-lagen, Acta Datalagringsdirektivet och sådant men det betyder inte att klimatförändringarna inte sker (för det gör de) eller att de inte skulle betyda något. I en värld som kommer behöva många fler närproducerade jordbruksvaror är det naturligtvis väldigt illa med ett klimat som växlar mellan värmebölja och hällregn. Det gör ju att antingen torkar skördarna eller så drunknar de eller fryser, något som har påverkat både jordgubbar och färskpotatis i år.

Jag har på senare tid insett att Al Gore är en väldig hycklare och att han låg bakom en del tokiga beslut när han var vicepresident (vilken politiker gör inte det, borträknat PP). Jag hoppas bara att inte hela miljörörelsen misstros på grund av detta så att folk tror att klimatförändringar är påhittade vilket jag vet att de inte är.

Jag vet inte mer vad jag ska skriva så jag avslutar med att säga att de som vill lära sig mer om peakoil kan se filmen A crude awakening /The oilcrash. Den sammanfattar väldigt bra vad peakoil handlar om. En annan sida som verkar bra är http://www.oilcrash.com/ som inte är kopplad till filmen utan bara lånat namnet därifrån. jag såg den när jag letade länk till filmen så jag får återkomma när jag haft tid att kolla mer på sidan. Filmen finns att köpa här och naturligtvis också att ladda hem från piratbukten.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.