Hejsan modellflyg

Jag trodde att inte skulle återvända till modellflyg förrän kanske om många år, men nu har jag ändrat mig. Jag får skylla på Legot. Jag håller ju på med en rätt så stor Lego-modell och till den behövs vissa delar som är lättast att hitta i en modellflygbutik. Fast sen så ville jag ha igång simulatorn och till det behövdes batterier och på grund av den började jag också kolla på flygplan.

Det jag till slut beställde i morse var Multiplex Twinstar. Medan planet mest verkar användas för att konka upp kameror så är jag intresserad av det dels pga tillverkaren men mest pga materialet. EPP må inte vara snyggt i omålat skick men det är väldigt stryktåligt. Förvisso var det inte tillräckligt för att avskräcka mig för att flyga sist men nu hoppas jag att det ska hjälpa mig överkomma rädslan jag får när jag flyger. Även om jag inte var så bra på kontrollerna så var jag tillräckligt bra för att få upp, hålla ett plan flygande samt landa det utan problem. I simulator blir det helt annorlunda då jag inte blir rädd och därför är det lättare att flyga där.

Grejer är beställda från Östersunds modellhobby samt MFT. MFT har skickat fartreglaget (195 kronor för Jeti 045!! ) men Östersund mailade om att planet och annat inte finns i lager förrän nästa vecka. Fan vad trist då jag helst vill köra igång så fort som möjligt. Då det inte finns någon klubb i Kristinehamn så blir det väl att gå med i KMFK igen, men det vill jag helst vänta med tills jag har ett plan. Planet är förresten tvåmotorigt och det tycker jag verkar häftigt. Jag kommer förvissa att använda lipo-batterier men annars så ändrar jag inget på planet. Jag vill mest ha en snäll kärra som tål krascher. Prestande är inte viktigt just  nu och döma av kommentarer på forum så verkar uppgraderingar mest behövas om man tänker sätta en kamera i planet, något jag inte är intresserad av. Nu måste jag ordna fram ett bord som jag kan hållas på.

1 Comment

  1. Pingback: Tillbaka till modellflyg « Aspiebloggen

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.